Sportsko ljeto u Vrbovskom

Dvjestotinjak natjecatelja na biciklističkim i trkačkim stazama

Marinko Krmpotić

Oni stariji i za duže staze zagrijaniji ljubitelji biciklizma krenuli su iz izletišta Kamačnik na drugi Gorski kotar Bike Tour pri čemu su mogli birati između kraće (18 km) ili duže (39 km) staze



VRBOVSKO  Već deveto u nizu Sportsko ljeto u Vrbovskom privuklo je u subotu tijekom cijelog dana na biciklističke i trkačke staze lijepog vrbovšćanskog kraja dvjestotinjak sudionika raznih natjecanja, a pratitelja i gledalaca bilo je još i više, što i nije ništa čudno s obzirom na tradiciju ove priredbe, ali i napokon lijepo vrijeme koje je omogućilo ugodan boravak na otvorenom.


Zamišljena kao priredba koja će pružiti mogućnost uživanju u vožnji biciklom ili trčanju prirodom za sve uzraste, manifestacija je počela tradicionalnom utrkom najmlađih biciklista na tržnici u Vrbovskom.


Naravno, najuzbuđeniji su bili oni najmlađi čiji je krug bi najkraći, ali veselje po završetku utrke najveće pa pohvale zaslužuju svi koji su sudjelovali u utrci najmlađeg uzrasta, a to su bili Lori Kesić, Anais Ivanković, Vanessa Salkanović, Nikola Kos, Srđan Vučković, Armando Salkanović, Antonio Eskić, Ivano Mufić i Jakov Nikolaus. 




   Istodobno, dok su klinci i klinceze odlučivali o tome tko je najbrži u utrci ulicama Vrbovskog, oni nešto stariji i za duže staze zagrijaniji ljubitelji biciklizma krenuli su iz izletišta Kamačnik na drugi Gorski kotar Bike Tour pri čemu su mogli birati između kraće (18 km) ili duže (39 km) staze uživajući pri tom u nizu atraktivnih zemljopisnih lokaliteta ovog kraja.


Najavanturističkiju utrku imali su sudionici tzv. BTB utrke u kojoj sudjeluje dva biciklista i trkač čiji je zadatak u što kraćem roku savladati predviđenu stazu.


Nakon bickilističkih uzbuđenja u poslijepodnevnim satima uslijedila su i ona trkačka budući da su izletište Kamačnik i željeznička postaja Vrbovsko bila odredišta s kojih su na start kretali sudionici trkačke utrke »Kroz Jelenski jarak«. 


   Tanja Kušić, direktorica TZG Vrbovsko bila je opravdano zadovoljna odazivom i entuzijazmom sudionika natjecanja, pogotovo onih najmlađih: »Pred devet godina krenuli smo sa dječjom biciklijadom, a onda polako dodavali i nove sadržaje vezane uz biciklizam i trčanje u prirodi pa se vremenom sve pretvorilo u lijepo cjelodnevno zbivanje koje je ove godine ugostilo i jednu etapu Gorski Kotar Bike Tour agencije Promotiv. Sudeći po prijavama i najavama očekujemo ukupno do dvije stotine sudionika što je zadovoljavajući broj ljubitelja biciklizma i trčanja u prirodi i motivira nas da i dalje radimo na organizacviji ove priredbe za koju vjerujem da na područje Vrbovskog u ovim ljetnim danima može privući solidan broj posjetitelja i turista.«, rekla je Kušić.