Zlatni gong

Delnički boksač Matteo Komadina osvojio veliki turnir

Marinko Krmpotić

Matteo Komadina poslao je svog protivnika na pod / arhiva NL

Matteo Komadina poslao je svog protivnika na pod / arhiva NL

Skopski »Zlatni gong« jedan je od najjačih boksačkih turnira u Europi i njegovim je osvajanjem Matteo Komadina potvrdio visoku klasu. Veliko priznanje i njegovom treneru Kristijanu Hodaku



 Osvajanjem čuvenog skopskog boksačkog turnira »Zlatni gong« mladi delnički boksač Matteo Komadina još je jednom potvrdio svoju kvalitetu jer je »Zlatni gong« jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi i na njemu pobjeđuju samo izuzetno kvalitetni boksači.


Komadina je do zlata stigao nakon dvije sjajne pobjede – najprije je uvjerljivo na bodove porazio domaćeg predstavnika Jasina Ljamu kojeg je čak i nokautirao u prvoj rundi da bi potom u finalu svladao desetorostrukog prvaka Albanije i viceprvaka Europe Krenara Zanelija.



Zahvaljujući dosadašnjim nastupima Matteo Komadina izborio je mjesto u regionalnom timu koji nastupa u ligaškim natjecanjima, u sastavu državne reprezentacije Hrvatski vitezovi početkom iduće godine boksat će i u Svjetskoj ligi.





Izuzetan uspjeh


– Do pobjede nije bilo lako doći, ne samo zbog odličnih protivnika, već i zato što smo do Skoplja putovali 12 sati i već idući dan imao sam meč. No uz puno truda i Božju pomoć uspio sam pobijediti čak i vrhunskog borca kao što je Zaneli, kaže Komadina koji u ovoj natjecateljskoj sezoni nije izgubio niti jedan meč.


U Boksačkom klubu »Delnice« izuzetno su ponosni na Mattea jer prvi put u povijesti goranskog sporta pojedinac iz malog grada poput Delnica nastupa na natjecanju takvog nivoa u kojem snage odmjeravaju najjače svjetske boksačke sile poput Kube, Rusije, Kolumbije, SAD-a, Engleske… Uz zlatnog Komadinu iznimna čast na skopskom turniru iskazana je i njegovom treneru Kristijanu Hodaku koji je proglašen najboljim trenerom ovog međunarodnog turnira s gotovo pola desetljeća dugom tradicijom.


– Ovo je izuzetan uspjeh, osobito pobjeda nad viceprvakom Europe. Trebalo je dobro osmisliti taktiku što nije bilo nimalo lako, jer Zaneli je opasan borac s besprijekornom tehnikom u kojoj nije lako naći grešku. Meč je bio vrlo težak, izjednačen u prve dvije runde. Na početku treće runde protivnik je počeo srljati, krenuo je u napad što smo iskoristili i pobijedili. Komadina je bio izuzetno koncentriran, odradio je sve što se od njega očekivalo, rekao je Hodak.


Svi pomažu


Kristijan Hodak ističe da su pred Komadinom ozbiljne pripreme za Olimpijadu 2020. godine te se nada kako će ga Grad Delnice podržati u skladu s proračunskim mogućnostima.


– Gradonačelnik Ivica Knežević bio nam je velika podrška, pokazao je razumijevanje za Matteove izostanke s posla što nam puno znači. Također moramo zahvaliti direktoru GSC-a Alenu Udoviču na suradnji i prijeko potrebnoj pomoći u korištenju sportskih objekata jer bez toga teško da bi mogli ostvarivati vrhunske rezultate. Svakako treba spomenuti i ravnatelja delničke Osnovne škole Mladena Bolfa koji nam izlazi u susret i kad god je potrebno stavlja nam na raspolaganje sportske školske rekvizite te korištenje dvorane u jutarnjim satima, zahvalio je u Matteovo ime njegov trener Kristijan Hodak.