Pobjednički dojam

Delnička poruka je jednostavna – hvala Vatreni!

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić



DELNICE – Svega je dvadesetak sekundi nakon posljednjeg sučevog zvižduka finalne utakmice Svjetskog prvenstva trebalo navijačima koji su u delničkom kafiću »Tin« pratili utakmicu da terasu »Tina« zamijene ulicom i počnu slaviti pjevanjem navijačkih himni.


I tako je vjerojatno bilo i u brojnim drugim hrvatskim sredinama. Hrvatska je u finalu izgubila, ali ni slučajno nije poražena. Od ige do odnosa prema igri Dalićevi ratnici svakog su učinili ponosnim pa konačnih 2:4 svakako zvuče pomalo gorko, ali opći dojam je – pobjednički.


Hrvatski nogometaši dali su sve od sebe i ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta i toga su svijesni svi koji se imalo razumiju u sport. Baš stoga  nije bilo pretjerane tuge i usprkos porazu slavilo se i u »Tinu« i u drugim brojnim delničkim kafićima u kojima se organizirno pratilo ne samo finale, već cijeli dosadašnji put  nogometne reprezentacije Hrvatske u Rusiji.




Nogomet je ne samo ujedinio Hrvatsku već mnogima u Hrvatskoj podario ljeto kojeg će se sjećati cijelog života. Upravo zato i delnička navijačka poruka bila je jednostavna – hvala Vatreni! A slavlje je, naravno, nastavljeno do kasno u noć.