Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Priznanje delničkom piscu

Davor Grgurić u bugarskoj antologiji slavenskih autora

Hrvatski autori koji su mjesto našli u bugarskoj antologiji
Hrvatski autori koji su mjesto našli u bugarskoj antologiji
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2019. u 20:20 2019-10-11T20:20:00+02:00

Knjiga naslova »Kruh naš nasušni« obuhvaća pjesme 175 ovodobnih slavenskih pjesnika iz čak 25 zemalja u kojima žive. U nju su uvrštena i 22 autora iz Hrvatske, među kojima i Delničanin Davor Grgurić, a uz njega su u ovu antologiju uvršteni Ivan Golub, Luko Paljetak, Božica Jelušić, Dimitrije Popović, Lidija Bajuk, Ljerka Car Matutinović i drugi

DELNICE  Delnički književnik Davor Grgurić iznova je kao jedan od mlađih hrvatskih književnika našao svoje mjesto u jednoj bugarskoj antologiji suvremenih slavenskih autora.

Knjiga naslova »Kruh naš nasušni« obuhvaća pjesme 175 ovodobnih slavenskih pjesnika iz čak 25 zemalja u kojima žive. U nju su uvrštena i 22 autora iz Hrvatske, među kojima i Delničanin Davor Grgurić, a uz njega su u ovu antologiju uvršteni Ivan Golub, Luko Paljetak, Božica Jelušić, Dimitrije Popović, Lidija Bajuk, Ljerka Car Matutinović i drugi.

Ovo je već treća bugarska antologija u izdanju Slavenske akademije za književnost i umjetnost u koju je uvrštena Grgurićeva poezija, a pjesme su mu već ranije objavljene i u bugarskom književnom časopisu Znaci.

Grgurić je 2017. godine dobio posebnu nagradu rektora Ekonomskog fakulteta u Varni, za svoj ukupan umjetnički i novinarski rad te zalaganje na očuvanju goranske baštine i dijalekata. Predstavljanje nove bugarske antologije održano je u popularnoj zagrebačkoj knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.