Koalicija PGS/HSLS

Damir Zanoškar: Meni ni fotelja ni plaća nisu motiv za kandidaturu za načelnika Fužina

Marinko Krmpotić

Damir Zanoškar / Foto Marinko Krmpotić

Damir Zanoškar / Foto Marinko Krmpotić



FUŽINE – Načelničko mjesto turistički najrazvijenije goranske sredine, Opine Fužine, na predstojećim će izborima pokušati osvojiti Damir Zanoškar (PGS), a kandidat za njegovog zamjenika je Berislav Kovačević (HSLS).


Fužinarcima su obojica dobro znani kao vrlo uspješni poduzetnici i turistički djelatnici, a ono što, ističe Zanoškar, nude mještanima Općine Fužine je iskustvo i stručnost koje su stekli u dosadašnjem životu tijekom kojeg su vlastitim radom osigurali budućnost sebi i svojim obiteljima.


“Meni ni fotelja ni plaća nisu motiv za kandidaturu. U prvom mi je planu želja da se Fužine razviju kao općina i da što više ljudi ovdje ostaje živjeti i raditi, Protekle četiri godine koliko sam bio predsjednik Općinskog vijeća Fužina dobro sam upoznao sustav lokalne samouprave i stekao iskustvo potrebno za njeno vođenje. U planovima rada jedno od temeljnih polazišta je zaštita okoliša jer je u posljednjih dvadesetak godina došlo do znatnog narušavanja prirodnog okoiša, od razne betonizacije pa do, na svu sreću, neuspješnog pokušaja građenja vjetroparka. Nadalje, podržavamo projekt izgradnje vrtića, iako nismo zadovoljni činjenicom da smo se na posljednoj sjednici Općinskog vijeća nepotrebno zadužili za 8,6 milijuna kuna o čijem će vraćanju sada brigu voditi novi saziv Vijeća i novo čelništvo Općine Fužine.




Naravno, pokušat ćemo realizirati i projekt izgradnja fužinske zaobilaznice, a posebno ćemo se truditi privući mlade visokoobrazovane ljude koji se bave informatikom. Trenutačno vodimo razgovore s nekoliko poznatih svjetskih informatičkih tvrtki poput Mikroprocesa koji radi po sustavu ured u vlastitoj kući što je za naš kraj idealno. Dođemo li na vlast spremni smo sufinancirati takve oblike zapošljavanja, kao i informatičko doškolovanje pojedinaca. Vjerujem da je razvoj u tom smjeru moguć, jer velike svjetske tvrtke sve češće biraju baš ovakva mirna i od gradske vreve udaljene sredine u kojima je moguće vrlo kvalitetno raditi«, rekao je Zanoškar.