Skok po skok

Čuvena lokvarska manifestacija: Prince i Bojan Aleksovski pobjednici Žabarske noći

Marinko Krmpotić

Pobjednički skok - Prince (u desnom kutu slike) leti do nedostižnih 90 centimetara / Marinko Krmpotić

Pobjednički skok - Prince (u desnom kutu slike) leti do nedostižnih 90 centimetara / Marinko Krmpotić

Slavodobitnik Prince, kojem je vlasnik dao ime po preminulom glazbeniku, skočio je nedostižnih 90 centimetara kojima je pridodao i skok od vrlo dobrih 40 i uvjerljivo nadmašio konkurenciju



 


Kad je na samom početku treće, ujedno i završne serije žabljih skokova čuvene lokvarske »Žabarske noći«, žabac Prince Riječanina Bojana Aleksovskog »potegnuo« ogromnih devedeset centimetara postalo je jasno da će, ne dogodi li se još neki takav gigantski skok, Prince i Aleksovski postati slavodobitnici jubilarne četrdesete »Žabarske noći«.


 




Manje od pola sata kasnije, nakon što je svoje skokove kraju privelo i preostalih devetnaest žabaca i žabica, Aleksovski i Prince mogli su dići u zrak ruke – i noge – jer je njihova pobjeda i službeno potvrđena ukupnom dužinom od 130 centimetara, odnosno skokovima od fantastičnih 90 i vrlo dobrog od 40 centimetara.


 


 


 


Dobra zabava


 


 


Naravno, slavodobitnici su bili oduševljeni. Prince je zapanjeno promatrao svo to ludilo oko njega čudeći se što je tim ljudima, a Bojan Aleksovski, mladi riječki glazbenik koji ima sastav »Sinatra Tribute Band« i kojemu je ovo treći put da je nastupio na žabarskoj fešti nije krio radost.


 


– Došao sam s djevojkom i društvom jer smo se u prethodna dva navrata dobro zabavili. Pri kupovini žabica pazio sam da odaberem što snažniju i ljepšu, a mom žapcu ime sam dao Prince u znak sjećanja na nedavno preminulog genijalnog glazbenika. U pripremama za skokove pomagalo mi je odličnim savjetima za tehnike skakanja moje društvo, a budući da sam u završnim serijama imao startni broj jedan, mogao sam baš uživati jer mi je nakon posljednjeg Princeovog skoka bilo jasno da ću najvjerojatnije pobijediti, rekao je Aleksovski koji je za prvu nagradu dobio dvodnevni boravak za dvoje u crikveničkom Hotelu Omorika.


 


Primorci najbrojniji


 


 


 


Drugo mjesto na 40. Žabarskoj noći osvojila je Adriana, žabica Opatijke Juliane Rumora, a treća je bila Hanči, žabica prošlogodišnje pobjednice Renate Hlanuda koja ne odustaje od odličnih nastupa na lokvarskim žabarijadama. Svakako, uz ovo troje najuspješnijih u žabljem »obračunu« uživali su i mnogi drugi.


 


 


Za natjecanje se prijavilo njih 37, a nakon izlučne serije skokova koja je održana u Night clubu »Prince« devetnaest najboljih plus Noel Mavrinac, prošlogodišnji pobjednik Dječje žabarske i njegova Grobničica, plasiralo se u dvije završne serije skokova. Uz spomenute to su još bili – Dragan Hlanuda i Carica Sisi, Silvija Rubinić i Maša, Zoran i Siniša Bralić sa Žeželkom, Marina Maričić sa Zelinkom, Karmen Zalar i Bugi Vugi, Kristijan Kolar i Hajvan, Dario Kovačić i Frida, Katarina Balog i Violeta, Valter Veber i Matjaž, Igor Sušec i July, Zlata Mohorić i Janica, Danijel Štimac i Kefa te Dario Čačija i Krastača.


 


Najbrojniji su po mjestu dolaska bili Primorci, točnije Riječani, Opatijci, Kastavci i Grobničani, ali je među natjecateljima bilo i Zagrepčana, Bjelovarčana, Lokvaraca, Delničana… Sve njih najavljivao je duhoviti Mario Petreković, dok je za glazbu bila zadužena domaća »Divlja ruža«.


 


Neraspoložene žabe


 


Karakteristika 40. »Žabarske noći« bili su – kratki skokovi. Tko zna iz kojih razloga žabice i žapci već su u uvodnoj seriji skakali samo od 20 do 50 centimetara, a tako je, s izuzetkom pobjedničkog Princeovog skoka od 90 centimetara, bilo i u zvršnim serijama. Sve žabice sudionice bile su s lokvarskog područja i to od one vrste koja nije zaštićena, jer je ima dovoljno. Je li uzrok to, ili je možda problem bio u tome što su žabice za natjecanje trebale biti lovljene noću, a ne danju kako tvrde neki iskusni lokvarski žabolovci, teško je reći. U svakom slučaju skokovi su ove godine bili vrlo kratki.


Izravan prijenos


 


Zadovoljna i ovom »Žabarskom noći« bila je i Đurđa Malnar, direktorica TZO Lokve.


 


– Zbog nedostatka sredstava nismo mogli od ove jubilarne »žabarske« učiniti neku posebnu feštu, iako nam je to bila želja. Jedina promjena i novitet koji smo uveli je ta da je uvodna serija održana u prostoru Night Cluba Prince i TV vezom prenošena na platno u dvoranu pa su svi posjetitelji mogli vidjeti taj dio natjecanja. Zadovoljni smo odazivom, jer je Dom kulture bio pun, čestitamo najuspješnijima i zahvaljujemo svima koji su nas posjetili i ove godine, rekla je Malnar.