Istražuje se nemili događaj u Srednjoj školi Čabar

Bizarni incident u Čabru: Učenici se otrovali hranom posluženom na Dan zdrave prehrane

Marinko Krmpotić

Nekolicina učenika osjetila je mučninu i počela povraćati, a neki od njih potražili su pomoć u mjesnoj ambulanti iz koje je troje u najtežem stanju otpremljeno prema Rijeci



ČABAR » Prošlog je tjedna u Srednjoj školi Vladimira Nazora u Čabru došlo do ozbiljnog i vrlo neugodnog incidenta zbog kojeg nam se, povrijeđeni ponajprije činjenicom da ih nakon svega iz škole nitko nije kontaktirao i ispričao im se, nazvalo nekoliko roditelja djece koja su doživjela trovanje hranom te završila u bolnici u Rijeci.


Naime, prošlog je četvrtka u toj ustanovi obilježavan Dan zdrave prehrane i za tu je prigodu odlučeno učenicima ponuditi mlijeko i mliječne proizvode jednog od proizvođača s tog područja. Nažalost, nedugo po blagovanju došlo do dramatičnih posljedica – nekolicina učenika osjetila je mučninu i počela povraćati, a neki od njih potražili su pomoć u mjesnoj ambulanti iz koje je troje u najtežem stanju otpremljeno prema Rijeci. Jednog od njih troje roditelji su u ranim jutarnjim satima vratili kući, a jedan mladić i djevojka ostali su u u bolnici do sljedećeg dana kad su vraćeni kućama.


  Danijela Arih, majka tog mladića ogorčena je svime što se dogodilo, tim više što se, smatra ona, istina pokušava zatraškati.




  – Djeca su konzumirala miljeko i mliječne proizvode jednog lokalnog proizvođača. Ne znam čime su se točno otrovali. Nadležne službe su izašle na teren u petak, dan nakon događaja, no škola je sve pokušala zataškati. Po nalogu ravnatelja Kristijana Rajšela, koji je ujedno i gradonačelnik Čabra, oribani su jakim dezinficijensima zahodi u kojima su neka djeca povraćala prethodnog dana, a svi raspoloživi uzorci iz škole su bačeni, dakle službama su nedostupni. Ravnatelj se roditeljima niti djeci nije htio obratiti niti ispričati. Zanimljivo je i to da su djeca »zdravi doručak« platila sedam kuna po djetetu na ruke psihologinje Marice Keča i gotovina se, bez računa, dala vlasnicima tog OPG-a. Hranu je dopremila psihologinja u vlastitom autu, dakle na nedopušten način, i za konzumaciju su je pripremali u učionici. Sve se to pokušava pomesti pod tepih iako su posljedice mogle biti strašne.


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…