Amateri i rekreativci

Bike Rijeka Weekend: Ovog vikenda Rijekom i okolicom na – dva kotača

Andrej Petrak

Biciklističke rute asfaltom i makadamom oko riječkog prstena / Foto Silvano JEŽINA

Biciklističke rute asfaltom i makadamom oko riječkog prstena / Foto Silvano JEŽINA

Agencija Promotiv travel, TZ Rijeke i turističke zajednice spomenutih gradova i općina riječkog prstena odlučile su ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti jedan drugačiji doživljaj područja oko grada na Rječini.



RIJEKA – Bike Rijeka Weekend biciklističko je vikend druženje, što će ove subote i nedjelje, 15. i 16. listopada ponuditi duže i kraće rute, kojima će sudionici na dva kotača moći obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice, putovima i stazama Biciklističke transverzale riječkog prstena.


Agencija Promotiv travel, TZ Rijeke i turističke zajednice spomenutih gradova i općina riječkog prstena odlučile su ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti jedan drugačiji doživljaj područja oko grada na Rječini. Sudionicima su na raspolaganju duže i kraće rute, koje prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena, najavio je Bojan Šenkinc iz Agencije Promotiv Travel, čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.


– Uspješno povezivanje gradova i općina riječkog prstena izradom brošure biciklističke transverzale i već nagrađene mobilne aplikacije, nastavili smo organizacijom ovog događanja, za koje smo već primili 150 prijava sudionika iz Rijeke i prstena, ali i Zagreba, Istre, Gorskog kotara i s otoka. Riječko područje iz godine u godinu privlači sve više biciklista, a nekoliko stotina kilometara staza na Biciklističkoj tranverzali pogodne su i za amatere, obitelji, ali i one koji traže nešto ekstremnija uzbuđenja – rekao je Šenkinc.




Direktorica TZ-a Kastva Dolores Kukurin rekla je da će subotnji program startati s kastavske Fortice u 10 sati, a prijave i okupljanje sudionika počet će već u 9 sati. U nedjelju se kreće u isto vrijeme ispred Frankopanskog kaštela u Kraljevici, a prijave će također biti otvorene već od 9 sati. Kotizacija za jedan dan iznosi 50 kuna, a za oba dana 80 kuna. U toj cijeni sudionik dobije majicu, okrjepu za vrijeme vožnje te ručak na kraju ture, koja će svakog dana završavati oko 16 sati.