Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
21. studenoga 2019.
Atrakcija

Avantura startala iz Kamačnika: Krenuo Gorski kotar Bike Tour

Avantura startala iz Kamačnika: Krenuo Gorski kotar Bike Tour
Avantura startala iz Kamačnika: Krenuo Gorski kotar Bike Tour
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 10:23 2019-07-13T10:23:38+02:00

Iz mnogima omiljenog izletišta Kamačnik jučer je krenulo sedmo izdanje Gorski kotar Bike Tour 2019., atraktivna biciklistička avantura Gorskim kotarom tijekom koje će se više od šezdeset sudionika upoznati s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama uz nezaobilaznu goransku gastronomsku ponudu. Kako je naglasio organizator ove utrke Bojan Šenkinc, uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour zaputiti i prema Nacionalnom parku Risnjak te najvišem naselju u Hrvatskoj – Begovom Razdolju, a rekreativcima s manje kondicije na raspolaganju je mogućnost korištenja električnih bicikala.

»Prvog dana savladat ćemo rutu dužine 50 km, odnosno vozit ćemo od Kamačnika prema Ravnoj Gori, Javorovoj kosi, Skradu i Brod Moravicama odakle slijedi povratak u Kamačnik. I drugi smo dan na otprilike istoj kilometraži, a smjer kretanja je Ravna Gora – Begovo Razdolje – Mrkopalj – Petehovac – Kupjak – Ravna Gora. Trećeg i završnog dana svi koji odluče savladati zamišljenju turu imat će na kraju tog dana nova prijeđena 42 kilometra i to rutom Vrata – Lokve – NP Risnjak – Mrzla Vodica – Roswell – Vrata. Bitno je pri tome istaknuti da će se završnica ovogodišnje biciklističke avanture dogoditi u nedjelju, 14. srpnja, u kaubojskom gradiću Roswellu oko 16 sati – rekao je Šenkinc.

Pokrovitelj ovogodišnje goranske bike tour avanture je Turistička zajednica Kvarnera, a suorganizatori su Turističke zajednice Gorskog kotara i Promotiv Travel Outdoor. Osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Touru sudjelovat će i gosti iz Njemačke i Slovenije, a ova atraktivna biciklijada, napominje Šenkic, nije jedini takav događaj ove vrste na goranskom području.

Naime, od 3. do 5. kolovoza bit će održana Kamenjakova Goranska biciklijada tijekom koje će se biciklisti rekreativci u tri dana pobliže upoznati s čabarskim krajem, ostacima rimskog obrambenog sustava (Claustra), izvorom Kupe, ali i susjednom Slovenijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.