Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Poslovna zona Lučice

Austrijski Palfinger će u Delnicama zaposliti još 300 radnika

Palfinger se planira proširiti i povećati broj zaposlenih / Foto: M. KRMPOTIĆ
Palfinger se planira proširiti i povećati broj zaposlenih / Foto: M. KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2014. u 19:25 2014-02-11T19:25:29+01:00

Zadovoljni dosadašnjim radom u Gorskom kotaru Austrijanci žele bitno proširiti svoj posao i to na taj način da bi na prostoru uz njihove sadašnje hale gradili nove poslovne prostore, točnije dvije nove hale

DELNICE » Javna rasprava vezana uz urbanistički plan uređenja Poslovne zone Lučice (Kendar) privodi se kraju, a po njenom završetku u Delnicama se nadaju da će ugledno austrijsko poduzeće »Palfinger« moći krenuti u poslove vezane uz širenje svoje djelatnosti. Naime, zadovoljni dosadašnjim radom u Gorskom kotaru Austrijanci žele bitno proširiti svoj posao i to na taj način da bi na prostoru uz njihove sadašnje hale gradili nove poslovne prostore, točnije dvije nove hale u kojima bi posao našlo više od 300 radnika. Da bi ušli u tu investiciju potrebna im je promjena postojeće prostorno-planske dokumentacije.

Na taj prijedlog u Gradu Delnice odgovorili su pozitivno i krenulo se u ciljane izmjene Urbanističkog plana uređenja tog dijela poslovne zone pri čemu vjeruju i u pomoć države, budući da je riječ i o državnom zemljištu. Bude li sve teklo po planu, a tako bi trebalo biti jer i Vlada RH javno tvrdi kako je dolazak investitora jedan od prioriteta razvoja Hrvatske, već od 1. siječnja 2015. godine »Palfinger« bi krenuo u aktivnosti vezane uz izgradnju novih kapaciteta. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.