Spremni pomoći

Armada ponudila 100 svojih članova spašavanju Ravne Gore: Situacija zahvaljujući civilnoj zašti ipak pod kontrolom

Edi Prodan

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Ako treba, za čas nas stiže najmanje tri autobusa! Mi smo uvijek tu kad treba pomoći, posebno kad su ugroženi ljudski životi. Nama naprosto ništa nije teško kad ljudi iz bilo kog razloga zovu pomoć, bile su to riječi Dejana Božića, predsjednika KN Armade, inače po struci vatrogasca, nakon što je čuo i pročitao kako je Ravna Gora u opasnosti. Njemu se za jako kratko vrijeme javilo 70 članova Armade, a da je trebalo u Ravnu Goru krenulo bi ih najmanje stotinu.


Ipak, dožupan Marko Boras Mandić je odbio njihovu plemenitu ponudu s obzirom da je situacija u tom visokom dijelu Gorskog kotara ipak stavljena pod kontrolu. Velik broj Ravnogoraca pod dirigentskom palicom civilne zaštite uz pomoć nemalog broja pripadnika istih jedinica iz Primorsko-goranske županije uspio je u dobroj mjeri u čišćenju, smanjivanju snježnog pokrivača na krovovima gospodarskih objekata koji su zbog težine snijega bili u velikoj opasnosti od urušavanja. Riječ je o čak 4 tisuće »kvadrata« krovišta tako da je akcija bila vrlo opsežna.Ono što su nam na kraju u Ravnoj Gori poručili bila je jedino molba da snijegu kažemo kako bi bilo vrijeme da već jednom – prestane padati!

Svakako, ističemo i izjavu načelnika općine Ravna Gora Mišela Šćuke koji se zahvalio svima koji su pritekli u pomoć njegovom mjestu i njegovim ljudima, baš kao i Armadi kojaje imala svu želju to učiniti.