Ipak je pao

4000 UDARA MUNJA I SNIJEG Sniježi u Gorskom kotaru, Veprincu, Jušićima i Opriču; pogledajte kako izgleda novi bijeli pokrivač

P. N.

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Zimsko vrijeme nije zaobišlo ni Istru: sniježi u Umagu, Lupoglavu, Pazinu, Rovinju i Buzetu



Gusti snijeg počeo je padati u kontinentalnom dijelu Hrvatske, poseebice na području Gorskog kotara.


Snijeg pada i u Veprincu, Jušićima te u Opriču iznad Lovrana, javljaju građani na Facebook profil Istrameta.


Zimsko vrijeme nije zaobišlo ni Istru: sniježi u Umagu, Lupoglavu, Pazinu, Rovinju i Buzetu. 




Jačih grmljavinskih sustava bilo je danas u središnjoj Hrvatskoj, na sjeveru Italije, ali i na moru uz talijansku obalu sjevernog Jadrana, javlja Istramet.


Sudeći prema senzoru munja koji je dio Blitzortung mreže, u rasponu od dva sata  na širem području zabilježeno je gotovo 4000 udara munja, piše Istramet. 


Kao što je i najavljeno, do kraja dana je bilo prognozirano stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.DHMZ najavljuje do jutra postupan prestanak oborine te razvedravanje. Oblačnije uz mjestimičnu oborinu bit će još u jutarnjim satima na krajnjem jugu i istoku zemlje. Potom veći dio dana uglavnom suho te pretežno ili djelomice sunčano. Navečer i u noći na petak novo naoblačenje s kišom, u gorju susnježicom i snijegom.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjeren sjeverozapadnjak, a popodne posvuda jugozapadnjak u jačanju.


Na Jadranu umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, u drugom će dijelu dana okretati na umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od -3 do 2, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna na kopnu od 7 do 12, duž obale i na otocima između 9 i 12 °