Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Glazbeni susret

25. IZDANJE Jubilarni Goranski glasi oduševili publiku

Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom / Snimila Danijela PLEŠE
Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom / Snimila Danijela PLEŠE
Autor:
Objavljeno: 20. svibanj 2019. u 7:26 2019-05-20T07:26:54+02:00

Drago mi je što Gorski kotar i dalje ima talentirane mlade glazbenike koji imaju volje i strpljenja posvetiti se glazbi jer ona uistinu iziskuje godine učenja, rekla je Nives Marijanović 

DELNICE  Radnički dom u Delnicama već je neko vrijeme mjesto obilježavanja važnih obljetnica i manifestacija, stoga ne čudi što je 25. Glazbeni susret djece i mladeži Gorskog kotara Goranski glasi napunio ovu dvoranu.

A najzaslužnija za jubilej Goranskih glasa je idejna začetnica manifestacije, bivša ravnateljica Osnovne glazbene škole Ive Tijardovića Delnice, sada umirovljenica Nives Marijanović.

– Te davne 1994. kada se pojavila ideja o Goranskim glasima kao manifestaciji koja bi okupljala svu djecu i mladež iz Gorskog kotara koja je u zborovima, nismo ni sanjali da će toliko opstati, iako smo, dakako, priželjkivali. Nastupali smo diljem Gorskog kotara te okupljali brojne glazbene talentirane generacije… Cilj nam je bio da učenici uživaju u glazbi, pjevanju, jer glazba obogaćuje život, donosi mu vrijednost. Zadovoljstvo mi je što Gorski kotar i dalje ima talentirane mlade glazbenike koji imaju volje, strpljenja posvetiti se glazbi jer ona uistinu iziskuje godine učenja, pojasnila je Nives Marijanović koja je i otvorila ovu glazbenu smotru te sve okupljene pozvala da sudjeluju u izvedbi pjesme »Kad si sretan«, što je publika s veseljem prihvatila.

Goranski glasi, snimila Danijela PLEŠE

U službenom dijelu programa sudjelovala je i aktualna ravnateljica delničke osnovne glazbene škole Suzana Valković Brašnić te zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić čestitavši obljetnicu te poželjevši da prisustvuje i obilježavanju pola stoljeća ove škole.

Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom, a među izvođačima našao se i delnički srednjoškolski bend pod imenom Dust koji djeluje pod vodstvom Tanje Stipeć.

– Budući da predajem engleski jezik u Srednjoj školi Delnice, u prilici sam prepoznati učenike s glazbenim predispozicijama. Upravo je stoga osnovan srednjoškolski bend koji mijenja članove kako generacije dolaze i odlaze. Sastajemo se po potrebi te znamo imati nastupe kako za školu, tako i za Grad Delnice. Trenutno su članovi benda učenice Ema Bukovac i Manda Bradičić te učenici Patrick Mulc, Nikola Mance i Jakov Hlača, sve od reda talentirani mladi ljudi koji su i nastupom u sklopu ove manifestacije osvojili publiku, ponosna na rad svojih učenika bila je Tanja Stipeć.

A da u Gorskom kotaru ima života, pokazali su svi sudionici koji su ovogodišnje Goranske glase zaključili zajedničkim izvedbama uz pratnju tamburaša, a otpjevali su pjesme »Gorski kotare moj« i »Život nije siv«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.