Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Za svačiji ukus

foto Započela manifestacija "Prosinac u Gospiću"

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2019. u 14:11 2019-12-07T14:11:56+01:00

GOSPIĆ Na središnjem Trgu Stjepana Radića započeo je jučer program „Prosinac u Gospiću“. Ovome je prethodila podjela darova djeci u katedrali Navještenja blažene djevice Marije, pa se nakon toga Sveti Nikola zaputio na trg. Sugrađene je pozdravila pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Ivana Kaleb Asić.

- Večeras nas je posjetio Sveti Nikola i donio darove dobroj djeci. Sada ćemo otvoriti klizalište, kao lajt motiv cijele priče o prosincu u Gospiću. Prema planiranim sadržajima ova će manifestacija sadržavati za svakoga po nešto.

Bit će tu glazbe za svačiji ukus, mnoštvo prodajnih kućica i štandova pa smo uvjereni da ćete tijekom prosinca doista uživati u zadnjem mjesecu u ovoj godine, rekla je pročelnica i klizalište proglasila otvorenim.

Osim ugostiteljskih štandova na trgu su se sinoć našli mali aktivisti Učeničke zadruge „Ričina“ iz Klanca i Udruge za zaštitu životinja „Animalika“ iz Gospića. Kod klizališta se okupilo mnoštvo djece i odraslih, ali ih je samo nekolicina smogla hrabrosti obuti klizaljke i okušati se na ledenoj površini.

Ova se manifestacija prije zvala „Advent u Gospiću“, ali je iz nepoznatih razloga organizacijska ekipa Grada Gospića advent prekrstila u prosinac.

prosinac u Gospiću (2)

prosinac u Gospiću (1)

prosinac u Gospiću (3)

prosinac u Gospiću (5)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.