Humanitarna akcija

„Vukovi“ složni u ratu, složni i u miru!!!

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade legendarnih ličkih Vukova odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju kojom žele pomoći Općoj bolnici Gospić u kupnji respiratora i zaštitne opreme potrebnih za borbu protiv virusa COVID-19. „Vukovi“ poručuju:


– Pokažimo da imamo veliko srce i ujedinimo se kao i u Domovinskom ratu i pomozimo OB Gospić. Djelatnici tada ratne bolnice Gospić zajedno sa hrvatskim braniteljima dali su nemjerljiv doprinos kada je našoj Domovini bilo najteže, upravo u toj bolnici spašeni su mnogi životi hrvatskih branitelja i civila, mnogi naši pripadnici Vukova prošli su liječenje u toj bolnici.


Djelatnici gospićke bolnice tada su stali rame uz rame sa braniteljima i riskirajući svoje živote izvlačili i njegovali ranjene branitelje i civile.




Danas je došlo vrijeme da mi stanemo uz djelatnike OB Gospić i pomognemo im u borbi protiv nevidljivog i podmuklog neprijatelja Corona virusa, pomažući bolnici ujedno pomažemo prvenstveno sebi jer svi mi smo potencijalne žrtve te podmukle bolesti, naročito mi hrvatski branitelji čije zdravlje je narušeno još u Domovinskom ratu i naši stari roditelji, rođaci, susjedi i prijatelji.


Pozivamo sve građane naše ponosne Ličko-Senjske Županije, poduzetnike, udruge, jedinice lokalne samouprave,javna poduzeća i ustanove,obrtnike a posebno pozivamo političke stranke, nezavisne liste, Liste mladih čiji je osnovni cilj služenje građanima da sukladno svojim mogućnostima uplate sredstva za ovu plemenitu akciju, stoji u pozivu Veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ čiji predsjednik Antonio Šebalj poručuje:


– Trenutno smo u postupku ishodovanja potrebnih dozvola i otvaranja posebnog računa te ćemo sredinom idućeg tjedna objaviti broj računa za uplate. Humanitarna akcija će početi 1. travnja i trajati će 15 dana, a prikupljena sredstva će odmah biti donirana OB Gospić za kupnju potrebne opreme, ističe Šebalj.


U ovu akciju se od samoga početka uključila i HVIDR-a Ličko-senjske županije.