Tribina

U četiri dana tri skupa HDZ-a u Gospiću s državnim dužnosnicima

Marin Smolčić

Foto M. Smolčić

Foto M. Smolčić



GOSPIĆ  Kino „Korzo“ bilo je večeras domaćin tribine u organizaciji Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije. Uz domaće snage pristigle iz svih dijelova županije, kao i  iz okolnih županija, na tribini su sudjelovali Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, Mario Kapulica, predsjednik utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ i Ivan Vidiš, predsjednik Mladeži HDZ-a  RH. Domaćini su im bili Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije i predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Ivan Milinović koji se prvi obrati punoj dvorani kina.


– Mladež HDZ-a ponosna je na svoje seniore koji su im uzori te im pružaju punu potporu. To je naša snaga, to je jamstvo da ćemo i iz ovih izbora izaći kao pobjednici. Želimo da zajedničkim snagama iskoristimo brojne potencijale naše županije, da je zajednički ojačamo i to su naše zadaće u narednom razdoblju. Mi iz Mladeži HDZ-a čvrsto stojimo na tome putu, ustvrdio je Ivan Milinović. Na njegove se riječi nadovezao Mario Kapulica koji je skupu implementirao domoljubni naboj. Kapulica je ponovno pozvao na zajedništvo HDZ-a koji će na skorim izborima donijeti očekivanu pobjedu.


Tijekom tribine organizirana je i panel rasprava koju je moderirala Nada Marjanović iz ŽO Mladeži HDZ-a. Sudionici su bili ministri Ćorić i Pavić, uz domaćine Kustića i Milinovića. Pitanja na koje su odgovarali bila su kakvu Ličko-senjsku županiju želimo i kakva je pri tome uloga Mladeži HDZ-a. Domaćini i gosti naglašavali su potrebu većeg angažmana Mladeži HDZ-a, a na generalnom gospodarskom planu govorilo se o  revitalizaciji ličkog godspodarstva, s čime će se zaustaviti rastuća depopulacija.




Nikada u 30 godina postojanja HDZ nije ovolika pozornost pridavana izborima za Županijsku skupštinu. Činjenice da se nešto novoga događa na političkom planu svjedoči podatak po kojemu su u svega četiri dana Gospić  u tri navrata pohodili premijer Plenković i nekoliko ministara. Budući se svi poltički takmaci na devet lista za ove izbore kunu u pobjedu, ostaje nam vidjeti što će se dogoditi 10. ožujka.