Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
3. travnja 2020.
Bori se za život

Turski migrant nađen u polusvjesnom stanju na smrznutoj Plješevici i dalje kritično

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2020. u 10:19 2020-03-04T10:19:24+01:00

GOSPIĆ Nadalje je vrlo neizvjesna zdravstvena situacija mladog Turčina (32) što je u ranim jutarnjim satima u utorak dovezen u Opću bolnicu Gospić.

Njega je u polusvjesnom stanju na planini Plješevici prilikom ilegalnog prelaska hrvatske državne granice potpuno mokrog i pothlađenog zatekla ophodnja Pogranične policije iz Korenice.

Nesretni mladić je bio sam i jedva je govorio, moleći za pomoć.

Hitno je prevezen u Opću bolnicu Gospić gdje mu je život spašen. Od ravnateljice dr. Sandre Čubelić doznajemo neke detalje.

- Pacijent je odmah smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja jer mu je konstatirana velika pothlađenost, nastupila je sepsa te je općenito u vrlo kritičnom zdravstvenom stanju. Naši liječnici se i dalje bore za njegov život, rekla nam je ravnateljica dr. Čubelić.

U noći kada je migrant zatečen u planini Plješevici vladalo je olujno nevrijeme, puhao je jak vjetar uz kišu i susnježicu.

Ukoliko se liječenje uspješno okonča mladić će biti vraćen u BiH na granični prijelaz Izačić u čijoj neposrednoj blizini počinju mnoge migrantske rute u smjeru Like.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.