Bori se za život

Turski migrant nađen u polusvjesnom stanju na smrznutoj Plješevici i dalje kritično

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Nadalje je vrlo neizvjesna zdravstvena situacija mladog Turčina (32) što je u ranim jutarnjim satima u utorak dovezen u Opću bolnicu Gospić.


Njega je u polusvjesnom stanju na planini Plješevici prilikom ilegalnog prelaska hrvatske državne granice potpuno mokrog i pothlađenog zatekla ophodnja Pogranične policije iz Korenice.


Nesretni mladić je bio sam i jedva je govorio, moleći za pomoć.




Hitno je prevezen u Opću bolnicu Gospić gdje mu je život spašen. Od ravnateljice dr. Sandre Čubelić doznajemo neke detalje.


– Pacijent je odmah smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja jer mu je konstatirana velika pothlađenost, nastupila je sepsa te je općenito u vrlo kritičnom zdravstvenom stanju. Naši liječnici se i dalje bore za njegov život, rekla nam je ravnateljica dr. Čubelić.


U noći kada je migrant zatečen u planini Plješevici vladalo je olujno nevrijeme, puhao je jak vjetar uz kišu i susnježicu.


Ukoliko se liječenje uspješno okonča mladić će biti vraćen u BiH na granični prijelaz Izačić u čijoj neposrednoj blizini počinju mnoge migrantske rute u smjeru Like.