UŽASNA NEBRIGA

Tri dana nitko nije uklonio leš konja usmrćenog u sudaru kod Udbine, a onda je nestao pod okriljem noći

Marin Smolčić

Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ

Na pozive policije da se javi vlasnik konja nitko se danima nije javljao, bojeći se kako će morati platiti štetu vlasniku automobila i kaznu prema državi jer konji Krbavskim poljem i dalje „uredno“ tumaraju bez nadzora. Lešina usmrćene životinje ležala je pored ceste tri dana, a da se nitko nije udostojio ukloniti je



UDBINA – Kako smo već javljali, prije tri dana automobil je udario u konja nedaleko od sela Jošani u Općini Udbina.


Zadnjih nekoliko godina postalo je uobičajeno da krda konja bez nadzora tumaraju prostranim Krbavskim poljem, a dolakom na državnu cestu D-1 nerijetko se događaju sudari s automobilima.


Zadnja priča o još jednom srazu konja i vozila tu ne završava.




Na pozive policije da se javi vlasnik konja nitko se danima nije javljao, bojeći se kako će morati platiti štetu vlasniku automobila i kaznu prema državi jer konji Krbavskim poljem i dalje „uredno“ tumaraju bez nadzora.


Lešina usmrćene životinje ležala je pored ceste tri dana, a da se nitko nije udostojio ukloniti je.


Ovu ružnu scenu pokušali su riješiti komunalni redari i veterinarska inspekcija jer je lešina životinje ležala uza samu državnu cestu D-1. Onda je noćas lešina konja konačno uklonjena. Kada i tko je to učinio pod okriljem noći?


Najbizarnija u cijelom slučaju jest činjenica po kojoj je konj ipak bio čipiran, ali s čipom iz Mađarske!!!



Odakle se životinja stvorila na Krbavskom polju nitko ne zna jer „nedokučivi su putevi švercerski“?!? Posebice unatrag dvije godine od kada je ta Mađarska znatno pooštrila nadzor svojih granica zbog migrantske krize i dobrim dijelom svoju granicu prema jugu opasala visokom bodljikavom žicom.


Događa se kao u onom vicu: Ma što konj zna što je to dva metra bodljikave žice? Samo je preskoči i nađe se u Hrvatskoj!