U Lovincu niče hotelsko naselje

TESLINO GNIJEZDO Kuće u naselju T-nest “na čekanju”

Marin Smolčić

Laicima se čini da se u pola godine malo toga promijenilo na gradilištu / Foto M. SMOLČIĆ

Laicima se čini da se u pola godine malo toga promijenilo na gradilištu / Foto M. SMOLČIĆ

Otvorenje T-nesta se planira u sezoni 2020. – stoji u dopisu PR-a nakon što novinaru nije dopušteno fotografirati u krugu budućeg resorta. Radovi kasne, navodno se traži novog izvođača radova



LOVINAC Od brojnih projekata koji se u provode u Lici najviše pozornosti javnosti usmjereno je na elitno hotelsko naselje T-nest uglednog poduzetnika Gorana Štroka. »Teslino gnijezdo« prostirat će se na više od 14 hektara, a vrijednost projekta je oko 15 milijuna eura. Obilazak ovoga resorta u izgradnji PR stručnjaci iz tvrtke Jadranski luksuzni razvoj prije su dočekivali s radošću. Ovoga puta ponešto drukčija priča.


U upravnoj zgradi na gradilištu, odnosno u kontejneru, potrajalo je komunikacijsko »natezanje« da bi nakon 15-ak minuta netko meritoran od PR-a zaključilo da je »loše vrijeme za fotografiranje«. Ponavljam nazočnima da su istovjetni uvjeti za fotke bili u ožujku, ali sam tada kao novinar bio rado primljen u krug gradilišta. Preostalo mi je samo fotografirati naselje s javnih puteva.


Usporedbom fotografija iz ožujka i listopada nama laicima se čini da se u pola godine malo toga promijenilo. Za informaciju smo zamolili Nikolinu Vicelić, PR-stručnjakinju. Na primjedbu da mi se čini da se u vizuri naselja malo toga promijenilo unatrag pola godine, stiže pomalo zajedljivo pitanje jesam li po struci građevinski inženjer kada to zaključujem!?! Odgovor na ostale novinarske upite stigao je sutradan u pisanom obliku.


I sadnice različitih biljaka za sada su »na čekanju« / Snimio Marin SMOLČIĆ


I sadnice različitih biljaka za sada su »na čekanju« / Snimio Marin SMOLČIĆ





– U proteklih nekoliko mjeseci radovi na gradilištu budućeg resorta T-nest, smještenog u Lovincu, koji je »green field« investicija, bili su usmjereni na izuzetno kompleksnu sanaciju jezera i na složenu infrastrukturu budućeg resorta površine 14,3 hektara, koja uključuje vodovodnu i hidrantsku mrežu, kanalizaciju te elektroinstalacije. Osim navedenog, završeni su platoi za sve platne kuće, armirano betonska ploča za glavni restoran te podrumska etaža recepcije i multifunkcionalna dvorana. Dio radova se radi i izvan gradilišta (priprema i proizvodnja drvenih kuća), nakon čega slijedi montaža na gradilištu.


Glavni izvođač radova na gradilištu je lokalna tvrtka GS gradnja. Projekt se financira osobnim kapitalom vlasnika i kreditom domaćih banaka. Otvorenje T-nesta se planira u sezoni 2020. godine te vjerujemo da će ovaj inovativni, luksuzni ekoresort, koji će u budućnosti zapošljavati 70-ak djelatnika, najviše s lokalnog podwručja, potaknuti i ostale ulagače na investiranje u razvoj i budućnost Like – stoji u dopisu Nikoline Vicelić.


U ovom inače korektnom odgovoru izostali su službeni podaci po kojima lokalni novinari doznaju kako kasne radovi na ovom grandioznom projektu pa će, navodno, investitor morati angažirati novog izvođača radova. Na gradilištu nismo uspjeli vidjeti niti jednog radnika. Netko je »zaobišao« i tisuće sadnica različitih vrsta biljaka koje na ulazu u T-nest čekaju da ih se posadi u budućem elitnom naselju. Čini se da su sadnice, baš kao i kuće, za sada »na čekanju«.