Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Crni niz

Sve učestalije krađe, prometne nesreće i kršenje zakona na moru i kopnu

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2019. u 15:21 2019-07-08T15:21:00+02:00

GOSPIĆ Nastavlja se započeti niz nesreća, kriminalnih radnji i počinjenja prekršaja koji se sve intenzivnije bilježe na morskoj obali. Policijska uprava ličko-senjska izvjestila je medije kako je u nedjelju navečer u Novalji, nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju prodavača u jednoj popularnoj suvenirnici i iz skladišta ukrao veću svotu novca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se kod Senja i Karlobaga. Obje nesreće skrivili su motociklisti koji su uslijed padova teže ozlijeđeni i prevezeni u bolnice u Rijeci, odnosno u Zadru. Dogodilo se još pet prometnih nesreća s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene), Senja ( dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene) i Novalje (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene).

Policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj su u petak u moru kod Stare Novalje u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 51-godišnejg državljana Rusije kojem je naplaćena novčana kazna. U subotu su kod otoka Zečeva zatekli 55-godišnjeg slovenskog državljana u sportskom ribolovu na dah uz uporabu podvodne puške. Ronioc nije bio propisno označen plutačom ili bovom crvene ili narančaste boje te su mu naplatili novčanu kaznu.

Radeći ove subote na jednom starom objektu u selu Raduč pored Gospića djelatnici su pronašli u podrumskim prostorijama dvije potpuno ispravne minobacačke mine. Ostaje nepoznanica zbog čega ih je vlasnik kuće čuvao. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.