Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Partijaneri pronašli zamjenu

"Smijalice" preplavile Zrće: Legalna droga dostupna je na svakom koraku, ali može biti smrtonosna

"Smijalice" preplavile Zrće: Legalna droga dostupna je na svakom koraku, ali može biti smrtonosna
"Smijalice" preplavile Zrće: Legalna droga dostupna je na svakom koraku, ali može biti smrtonosna
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2019. u 7:06 2019-07-05T07:06:44+02:00

Ampule smijalice apsolutni hit od kojega se nekontrolirano smiju gotovo svi sudionici cjelodnevnih partyja u nekolko tamošnjih klubova.

NOVALJA Ampule dušičnog oksida, takozvanog plina “smijavca” neprijeporno su ovogodišnji hit na Pagu. Odbačene, iskorištene  ampule mogu se vidjeti posvuda jer je riječ je o legalnim ampulama koje partijanerima služe kao zamjena za zabranjene opijate.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo ističe kako postoji dobra volja po kojoj treba iskristalizirati još nekakve pravne nedoumice vezane uz ovaj novi hit toliko obljubljen među mlađim generacijama.

-Zato se nadam da će se već i ovu godinu donijeti nekakva konkretna mjera. Ali sam gotovo uvjeren da će dogodine te ampulice biti na listi zabranjenih  i štetnih preparata, uvjeren je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Angažiran je i Mario Bertina, bivši šef PNUSKOK-a, kojeg je za ovu problematiku zadužila Gradska uprava Grada Novalje.

-Moj posao u Gradu Novalji nije samo bavljenje „smijavcem“, već  je to prije svega stanje sigurnosti. A jedan od segmenata problema upravo su te ampule koje su ispunjene tzv. smijavcem.

Kako god to zvučalo, taj „smijavac“ nije baš tako bezazlena i smiješna droga. Možda samo za onoga tko ju konzumira. Ipak je riječ o anestetiku koji izaziva sve one simptome i popratne pojave koje izaziva dušični oksid. Struka navodi kako je taj plin vrlo opasan jer već nakon  prve konzumacije može izazvati komu, srčani udar, moždani udar i druge zdravstvene komplikacije, rekao je Bertina novinarima.

Trenutno se “ampule-smijalice“ kupuju legalno, a u Novalji su dostupne posvuda. S obzirom na planetarnu popularnost plaže Zrće ove godine ondje je zabilježen manji priliv droge i sličnih zabranjenih opijata. Ali su zato „ampule smijalice“ apsolutni hit od kojega se nekontrolirano smiju gotovo svi sudionici cjelodnevnih partyja u nekolko tamošnjih klubova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze