Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
17. studenoga 2019.
Nastavak uređenja

Saniraju se "puzaljka" kod Mađarske rive i glavna riva u Senju

Foto Dorotea Prpić
Foto Dorotea Prpić
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 14:59 2019-10-24T14:59:58+02:00

SENJ - Radovi na uređenju senjske luke se nastavljaju. U tijeku je sanacija spuštališta za brodove, ili kako domaći kažu »puzaljke« kod Mađarske rive, a počeli su i radovi na sanaciji Glavne rive, odnosno gata Svetog Nikole.

Na »puzaljki« će se sanirati beton i kamene obloge, radovi su vrijedni 400 tisuća kuna i bit će gotovi početkom studenog, a zajednički ih financiraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Lučka uprava Senj, saznajemo od ravnatelja Lučke uprave Senj Predraga Dešića.

Dodaje da su počeli i radovi na Glavnoj rivi, s tim da se najprije rješava podvodni dio kako bi se riva ustabilila, a nakon toga slijedi i obnova kamena na samoj rivi. Cijena radova je oko 5 milijuna kuna, a rok izvođenja radova je sto dana.

Radovi će obuhvatiti zamjenu i sanaciju obalnog zida, tzv. korniža, i zamjenu obložnica i poklopnica u cijeloj dužini rive koja je dugačka 45, a široka 12 metara.

Uz to, na rivu će se dovesti struja i voda kako bi se mogli opskrbljivati turistički brodovi, a uz ovu infrastrukturu na rivi će se moći održavati i razne turističke manifestacije. I obnovu Glavne rive zajednički financiraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Grad Senj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.