Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Policijska škola

Rumunjski granični policajci u posjeti Hrvatskoj, stigli i u Liku, razmijenili iskustva

Foto MUP
Foto MUP
Autor:
Objavljeno: 12. lipanj 2019. u 11:04 2019-06-12T11:04:02+02:00

U vremenu od 10. do 14. lipnja u posjetu Policijskoj akademiji RH boravi tročlano izaslanstvo Policijske škole granične policije Ministarstva unutarnjih poslova Rumunjske.
U sklopu toga jučer su posjetili Policijsku upravu ličko-senjsku.

Rumunjsko izaslanstvo predvodio je ravnatelj Policijske škole za graničnu policiju Sorin Boca, uz pomoćnika za međunarodnu suradnju Iuliana Valianua i policijske službenice za međunarodnu suradnju Cataline Harabagiu-Dimitrescu, te pomoćnice načelnika Policijske akademije Mirjane Abramović.

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj  dočekao ih je zamjenik načelnika policijske uprave Mladen Kranjčević sa suradnicima gdje je održan radni sastanak, kojom prilikom je zamjenik načelnika upoznao izaslanstvo s djelokrugom rada policijske uprave i organizacijskom strukturom, a policijska službenica za analizu rizika Službe za granicu Željka Butković održala je kratku prezentaciju rada Postaje granične policije Korenica, upoznala ih s problematikom i tehnikom koju koriste policijski službenici granične policije u svakodnevnom radu.

Pomoćnica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović istaknula je da je ovaj posjet rumunjske delegacije usmjeren ka jačanju bilateralne suradnje, s ciljem međusobne razmjene eksperata i iskustva.

Nakon radnog sastanka i teoretskog upoznavanja s Policijskom upravom ličko-senjskom i Postajom granične policije Korenica, izaslanstvo je obišlo i Postaju granične policije Korenica i Međunarodni cestovni granični prijelaz za promet putnika i roba Ličko Petrovo Selo.

Tako su u praksi vidjeli kako radi hrvatska granična policija i na koji način koristi tehniku kojom raspolaže, posebno u ozračju učestalih pokušaja ilegalnih migranata da se dokopaju država zapadne Europe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.