Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
3. travnja 2020.
Josipa Pavičić Berardini

Poruka projekta "Šest milimetara" upućena je svim ženama

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 5. ožujak 2020. u 11:31 2020-03-05T11:31:59+01:00

GOSPIĆ Autorica romana „Šest milimetara“ novinarka Josipa Pavičić Berardini izazvala je svojim djelom velike reakcije šire javnosti.

Govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, autorica ističe samosvjesnot, prihvaćanje okoline, važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja. Poruka ove knjige je: Ako sam mogla ja – možeš i ti!

Gospićka publika je sinoć u dvorani Pučkog otvorenog učilišta gledala prvakinju drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dariju Lorenci Flatz i njeziinih „Šest milimetara“ uz oblikovanje od strane redateljice i Ksenije Zec, filmske redateljice Judita Gamulin, dramaturginje Nikoline Bogdanović, modne dizajnerice Matije Vujice i producentice Lidije Ivanda.

Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Nakon predstave priređena je promocija knjige „Šest milimetara“ na kojoj je sudjelovala autorica Josipa Pavičić Bernardini. Ponovno je sažela osnovne poruke iz knjige i pozvala sve žene da se, bez obzira na životne nedaće bilo koje vrste, nikada ne predaju.

To je ujedno sukus knjige i cijeloga projekta. Jedina zamjerka ide na račun gospićke publike jer je u dvorani učilišta sinoć bilo jedva 40-ak posjetitelja, uglavnom ženske populacije.

Multimedijalnost ovoga projekta očituje se u obradi teme kroz više medija: roman, kazališna predstava i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima – uz isticanje važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke.

Ova predstava realizirana je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u sklopu obilježavanja Dana narcisa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.