Ogorčena bitka za Liku

Plenković u petak opet u Gospiću: Može li HDZ još uvijek napuniti gospićku sportsku dvoranu?

Marin Smolčić

snimio Tomislav Miletić / PIXSELL

snimio Tomislav Miletić / PIXSELL

Već se dulje vrijeme govori o iseljavanju i propadanju Slavonije. Gospodarski i demografski slom Like vješto se skrivao pod tepih. Zadnje ankete su popularnost HDZ-a u Lici svele na ostatke ostataka, ali je Plenković obećao izbornu pobjedu veću od 50 posto.



Predizborni igrokazi nastavljaju se diljem Ličko-senjske županije. Za ovaj petak, tek koji sat uoči predizborne šutnje, u Gospić opet stiže predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković. Nakon kritika da HDZ-e nema više snage napuniti gospićku Gradsku sportsku dvoranu sa 2500 mjesta ovaj posljednji skup održat će se upravo ondje.


Budući da HDZ ništa ne prepušta slučaju sasvim je sigurno da će politički hodočasnici te večeri prispjeti u Gospić i iz drugih županija kao što se dogodilo na zadnjem skupu Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije. Nema sumnje da će se u petak navečer sve oriti od hrvatstva, sokolova i vila Velebita jer će se za štimung pobrinuti narodnjak Mate Bulić.


S Plenkovićem će na predizbornom skupu biti i veći dio ministara među kojima su mnogi ovih dana dobro upoznali Ličko-senjsku županiju krstareći po njoj „od-do“. Dolaskom HDZ-ove svite u Gospić u razmaku od dva tjedna Plenković u svojoj flegmatičnosti ipak pokazuje znakove nervoze. Ličko-senjska županija danas ima manje stanovnika nego li većina zagrebačkih kvartova, ali će rezultati na izborima za Županijsku skupštinu biti lakmus papir u ovoj izbornoj godini.




Već se dulje vrijeme govori o iseljavanju i propadanju Slavonije. Gospodarski i demografski slom Like vješto se skrivao pod tepih. Zadnje ankete su popularnost HDZ-a u Lici svele na ostatke ostataka, ali je Plenković obećao izbornu pobjedu veću od 50 posto. Sadašnja, dominirajuća bezidejnost, frazeologija i demagogija ličko-senjskog HDZ-a neće otvoriti niti jedno novo radno mjesto niti zadržati mlade obitelji u potrazi za egzistencijom.