Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Unatoč sparini

Održana prva utrka ''Lika adventure trail'', sudjelovalo više od 170 natjecatelja

Foto M. Smolčić
Foto M. Smolčić
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2019. u 18:38 2019-07-06T18:38:00+02:00

PERUŠIĆ Uz sudjelovanje više od 170 natjecatelja iz cijele Hrvatske i nekoliko europskih država održana je danas prva utrka „Lika adventure trail“. U organizaciji Atletskog kluba Plitvice i Pećinskog parka Grabovača ova sportska utrka trčala se na tri dionice različitog intenziteta i duljine: Staza zlatnog lava-10 km, Staza Žutog porculana – 18 km i Staza 50 nijansi zelene – 30 km. Na stazi zlatnog lava slavio je Dragan Štakić-Gricko, drugi je na cilj stigao Petko Drakulić, dok je bonca pripala Marku Pražiću. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Klara Prpić, druga je bila Klara Bestić, a treća je na cilj stigla Mateja Sabljak.

Stazu žutog porculana duljine 18 km prvi je pretrčao Ante Živković, srebro je pripalo Lukši Lukšicu, a broncom se ovjenčao Zenil Vugrinec. Od trkačica prva je kroz cilj prošla Helena Glenđa, Marija Kurta bila je druga i treća Kornelija Bjelovari.

Staza 50 nijansi zelene bila je najteža dionica duljine 30 km. Upravo je najteža staza vodila korz najljepše predjele u okolici Perušića, gdje dominiraju šumarci i rijeka Lika. S vremenom 2:46:57 prvi je kroz cilj stigao Darko Rogina, ostavivši iza sebe za gotovo 15 mimnuta drugoplaniranog  Gorana Poznanovića. Broncu je osvojio Kristijan Dolenac. U ženskoj konkurenciji prva je bila Diana Kuiš, drugoplasirana Lana Ostojić, a treća je kroz cilj stigla Danijela Horvat.

Organizatori su sudionicima utrke, kao i brojnim posjetiteljima prezentirali bogatu ponudu proizvoda lokalnih OPG-a, a za najmlađe su osigurali brojne zabavne sadržaje.

Organizatori naglašavaju kako je cilj manifestacije promocija aktivnog života i odmora u prirodi, te podizanje svijesti o humanitarnom djelovanju koje se ogleda u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića. Jedina „zamjerka“ prvog Lika adventure traila ide na račun nesnosne sparine i temperature zraka koje je i uz rubove šume iznosila preko 30 stupnjeva C.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.