Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
PP Grabovača

Od božićne do filmske čarolije: Lika uskoro dobiva hobitsku kuću

 Pećinski park Grabovača nudit će uskoro i ovakav prizor
Pećinski park Grabovača nudit će uskoro i ovakav prizor
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2019. u 17:52 2019-11-12T17:52:46+01:00

Pećinski park i ove će godine nuditi pregršt sadržaja za najmlađe. Bit će tu Božićna bajka, Pričograd, Tvornica igračaka... Grade i prvu hobitsku kuću u Hrvatskoj, a bude li hit, na proljeće kreću graditi i drugu

PERUŠIĆ - Uznapredovale su pripreme za Božićnu čaroliju u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću. Iz ove ustanove javljaju kako će i ove godine ponuditi pregršt ugodnih sadržaja koji će zadovoljiti ukus najzahtjevnijih posjetitelja, a poseban naglasak stavljen je na priče i bajke. Svaki dio »čarolije« ima svoju priču koju će svi zainteresirani moći pročitati. Ove i neke druge detalje pojasnila nam je ravnateljica PP-a Grabovača Jelena Milković.

- Pomno je osmišljena zona »Božićna bajka« u kojoj se nalazi »Pričograd«, gdje će božićni vilenjak pričati priče i provesti vas kroz svijet Harryja Pottera, Alise u zemlji čudesa, Kronika iz Narnije, Šume Striborove, Orašara i brojnih drugih popularnih bajki i filmova. Sve navedeno će biti ispričano i prilagođeno božićnom duhu pa će na ovaj način šire područje Perušića opet imati glavnu ulogu u prezentaciji Božićne priče – uvjerena je ravnateljica Milković.

Pećinski park Grabovača ovu će posjetiteljsku sezonu završiti s 9.000 posjetitelja, uz zamjetan rast broja gostiju iz inozemstva. Ravnateljica Milković vjeruje da bi iduće godine ova brojka trebala biti još veća.

Volonterski projekt

- U pripremi su mnogi projekti za koje smo uvjereni da će dodatno privući posjetitelje. Jedan od njih je hobitska kuća, prvi objekt ove vrste u Hrvatskoj. Ovaj bi projekt svakako bio završen ove godine da nas u tome nisu spriječile vremenske neprilike. Kuća je sada u drugoj fazi realizacije i sigurna sam da će do početka iduće posjetiteljske sezone biti spremna za prijem znatiželjnika. Treba reći da se ta kuća sastoji od jedne veće prostorije, u svim gabaritima potrebnim za vjerno oslikavanje hobitske kuće iz filma »Gospodar prstenova«. To je naš volonterski projekt, realiziramo ga vlastitim snagama i sredstvima.

Ravnateljica PP-a Grabovača Jelena Milković

Cijeli PP Grabovača zahvaljujući svojim prirodnim osobinama, poglavito špiljama, svakako nalikuje svijetu mašte. Djeca i njihovi roditelji iz cijele Like, ali i šire, stalno pitaju kada će se moći posjetiti hobitska kuća.

Ako se zanimanje za ovaj projekt pokaže očekivano velikim, na proljeće odmah kreće izgradnja i druge po redu hobitske kuće - najavljuje ravnateljica.

Tvornica igračaka

Vratimo se Božićnoj čaroliji. U vrijeme kada zbog pomanjkanja ideja i vječite štednje mnoge jedinice lokalne samouprave diljem Like ovo predblagdansko vrijeme svode na ostatke ostataka, u PP-u Grabovača vlada sasvim druga priča! Uz već tradicionalne radionice i igraonice, pisanje pisama i darivanja, bogatu tombolu, novi sadržaj ove godine je i zona »Tvornica igračaka« u kojoj će posjetitelji moći pogledati kako čarolija nastaje, odnosno pratit će užurbane i nervozne vilenjake u zamatanju poklona za djecu. Vrijeme darivanja se bliži, a pokloni nisu zamotani! Hoće li mali vilenjaci uspjeti sve poklone zamotati, vidjet će se na početku Božićne čarolije, u subotu, 7. prosinca na Grabovači!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu