Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
11 većih požara

OPET GORJELO DILJEM LIKE Vatrogasne akcije zbog namjernog ili nepažljivog paljenja trave

U nekim dijelovima Like požari su posvuda harali proteklih dana  takoskoro  da niti nema više što gorjeti
U nekim dijelovima Like požari su posvuda harali proteklih dana takoskoro da niti nema više što gorjeti
Autor:
Objavljeno: 18. ožujak 2019. u 12:06 2019-03-18T12:06:00+01:00

Veći su požari gašeni kod Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera i u vrletima iznad Senja. Posvuda je bila riječ o namjernom i nepažljivom paljenju suhe trave i niskog raslinja, a samo su pravovremene intervencije vatrogasaca spriječile da se vatra proširi u obližnje šume ili na gospodarske zgrade

 

GOSPIĆ Suho i vjetrovito vrijeme protekloga je vikenda bilo vrlo povoljno za zlonamjerne izazivače požara u Lici. Pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a hvatali su se u koštac s 11 većih požara na otvorenom, dok se lokaliziranje manjih požara više niti ne broji.

Veći su požari gašeni kod Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera i u vrletima iznad Senja. Posvuda je bila riječ o namjernom i nepažljivom paljenju suhe trave i niskog raslinja, a samo su pravovremene intervencije vatrogasaca spriječile da se vatra proširi u obližnje šume ili na gospodarske zgrade.

U nekim dijelovima Like požari su posvuda harali proteklih dana  tako da niti nema više što gorjeti. Ostaje za vidjeti što je u smislu evidentiranja i kažnjavanja osoba koje su nekontrolirano palile vatre učinila policija, posebice u slučajevima kada su poljski požari zahvatali kuće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.