Prozvao policiju

OGORČENI GRADONAČELNIK ‘Konji lutalice, poticaji i lopovluk su rak-rana Gospića’

Marin Smolčić

Foto M. Smolčić

Foto M. Smolčić



GOSPIĆ Na Aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Gospića čulo se puno sjajnih stvari, ali i ovoga puta »zvijezde« su bili konji lutalice. Pitanje o torturi koja se već skoro 18 godina provodi nad građanima Gospića, što se očituje učestalim prometnim nesrećama i štetama na usjevima, potencirao je vijećnik Marijan Brkljačić (HSP AS). Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević bio je vrlo rezolutan i podosta ojađen.


– Konji lutalice, poticaji i lopovluk su rak-rana Gospića. Nekoliko puta smo se sastajali s predstavnicima policije. Zamislite kada vam policija kaže: »Mi smo nemoćni!!!« Moj je jedini odgovor tada bio: »Mi vas ne trebamo i ako se ikada ukaže prigoda, onda ćemo osnovati svoju, gradsku policiju!« Takvu policiju ne trebamo! Ovdje se odvija lopovluk oko poticaja, konja, krava, ovaca i pašnjaka, a da ne pričamo o krađi drva. To je istina, a tu su i činjenice. Ne jednom razgovarali smo s načelnikom policije i Policijske uprave, ali se, nažalost, ništa ne mijenja – izjavio je gradonačelnik Starčević i dodao:


– Od trenutka kada mi obavijestimo policiju da konji u naselju Vukšić uništavaju usjeve, u roku 10 minuta pojavljuju se vlasnici konja i otjeraju ih. Znači da im je netko to dojavio. Nedavno su kod mene bili mještani Vukšića i po tko zna koji put se žalili na stalne štete na usjevima. O tome je obaviješten i ministar. Nažalost, mi nemamo mogućnosti osnovati svoju policiju da bismo ove probleme riješili!




Od kada je Novi list prije desetak dana objavio fotografije i tekst o srazu terenca i bređe kobile, dogodile su se još dvije lakše prometne nesreće na širem području Gospića. Vozila su prošla s manjom materijalnom štetom, a ozlijeđeni konji su nestali u obližnjim šumarcima. Prozivke vezane uz rad lokalne policije starijeg su datuma, ali čini se da se taj crni serijal nastavlja i danas.