Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Rasadnik kadrova

Novi stipendisti NP Plitvička jezera

Foto: M.SMOLČIĆ
Foto: M.SMOLČIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2019. u 8:05 2019-12-04T08:05:25+01:00

PLITVIČKA JEZERA  Srednja ugostiteljska škola Plitvička jezera u Korenici godinama je pravi rasadnik kadrova koji lako pronalaze posao u obližnjem nacionalnom parku, ali i diljem Hrvatske.

U hotelu „Jezero“ na Plitvičkim jezerima jučer je Javna ustanova “Nacionalni park Plitvička jezera” dodijelila  stipendije učenicima Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.

Pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.800 kuna ostvarilo je ukupno 16 učenika prvog razreda (smjer kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar), temeljem provedenog „Javnog poziva za stipendiranje učenika u ugostiteljskim zanimanjima Srednje škole Plitvička Jezera“.
Na dodjeli stipendija čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu uputio je ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

-Doista sam sretan i ponosan što je Park dobio nove stipendiste i što se projekt stipendiranja učenika započet prošle godine uspješno nastavlja. Veseli me što učenici prepoznaju prednosti koje mogu ostvariti obavljajući praksu i radeći u javnoj ustanovi utemeljenoj na načelima društveno odgovornog poslovanja kakva je Nacionalni park Plitvička jezera.

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanja i razvoj karijera, što rad u turizmu čini inovativnim i dugoročno održivim, zaključio je ravnatelj Kovačević.

Kroz projekt koji je s provedbom započeo prošle godine i koji se uspješno nastavlja, Nacionalni park Plitvička jezera trenutno stipendira ukupno 49 učenika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.