Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Lokalno partnerstvo

Novi projekt zapošljavanja ranjivih skupina društva u Lici, vrijedan dva milijuna kuna

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 14:22 2019-09-27T14:22:06+02:00

GOSPIĆ „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije“ naziv je projekta kojega od prošle godine realizira Razvojna agencija Ličko-senjske županije LIRA. Riječ je provedbi programa EU-a pod nazivom Učinkoviti ljudski potencijal 2014.-2020. koji je danas u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić okupio predstavnike Ličko-senjske županije, Grada Gospića, gospodarstvenike i učenike srednjih škola.

Okupljene je u uvodnom dijelu pozdravio zamjenik župana Vice Nekić, a detalje Lokalnog partnerstva definirala je Tomislava Maras iz LIRA-e, voditeljica projekta.

- Ovaj projekt je vrijedan gotovo dva milijuna kuna i u cjelosti ga financira Europska unija iz socijalnog fonda. Cilj projekta je poticanje zapošljavanje nezaposlnih građana, posebice ranjivih skupina u društvu. U sklopu projekta ćemo podijeiti 20 potpora od po 50 tisuća kuna, dakle ukupne vrijednosti milijun kuna.

Nastojimo da se učenici srednjih škola više fokusiraju na zanimanja koja su deficitarna u Ličko-senjskoj županiji, kako bi odmah po završetku školovanja mogli pronaći svoje mjesto na tržištu rada.

Lokalno partnerstvo je tijelo sastavljeno od 16 partnera: jedinica lokalne samouprave, Obrtnička komora, HZZ-Područni ured Gospić, Gospodarska komora i mnoge udruge, definirala je Tomislava Maras.

Razdoblje za provedbu projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije“ započelo je sredinom svibnja 2018. godine i potrajat će do sredine stidenoga 2020. godine. Kroz ovaj projekt izvršit će se edukacija 50 pripadnika ranjivih skupina i 16 zaposlenika institucija uključenih u Lokalno partnerstvo.

zapošljavanje (2)

zapošljavanje (4)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.