Ne da se zima...

Na Velebitu palo skoro pola metra snijega, pogledajte ovu bijelu idilu

Portal Novilist.hr

Foto Vladimir Lopac i Ivan Vukušić, Nacionalni park Sjeverni Velebit

Foto Vladimir Lopac i Ivan Vukušić, Nacionalni park Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit objavio je na svojem Facebooku kako je ondje palo skoro pola metra snijega! Na Zavižanu je, pak, palo 29 centimetara snijega



RIJEKA Najave vrlo nestabilnih vremenskih prilika, ostvarile su se ovog vikenda, a njihovo ostvarenje nastavlja se i tijekom ponedjeljka, koji će biti i najhladniji dan ovog tjedna, piše Rimeteo.


Prema sinoptičkoj karti nalazimo se u polju izjednačenog tlaka zraka, ali uz dotok hladnijeg, vlažnog i nestabilnog zraka. Ovog jutra, na našem području je pretežno oblačno vrijeme, uz oborine uglavnom slabog do umjerenog intenziteta, a vjetar je sjevernih smjerova, umjeren do jak.


Zbog pritjecanja hladnijeg zraka, snijeg je počeo padati u višim gorskim predjelima, pa tako snježni pokrivač bilježimo na Platku, Učki te Zavižanu, javlja Rimeteo.




Daleko najviše snijega palo je na Velebitu. Nacionalni park Sjeverni Velebit objavio je na svojem Facebooku kako je ondje palo skoro pola metra snijega! Na Zavižanu je, pak, palo 29 centimetara snijega.



Za šire karlovačko i gospićko područje te za cijeli Jadran na snazi je i upozorenje Meteoalarma. Karlovačko i gospićko područje nalaze se pod narančastim upozorenjem zbog mogućih jakih padalina i zbog grmljavinskih nevremena. Kako navodi Meteoalarm, zbog jakih pljuskova i mjestimice obilnije kiše moguće je poplavljivanje.


Na većem dijelu Jadrana na snazi je upozorenje Meteoalarma zbog jakog vjetra, no u široj splitskoj te dubrovačkoj regiji mogući su lokalno izraženiji pljuskovi.