Razvoj lovstva

Milinović ličkim lovcima podijelio ugovore, nazvao ih važnim brendom Ličko-senjske županije

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Sukladno Pravilniku o provedbi Programa razvoja i unaprjeđenja lovstva na području Ličko-senjske županije 2013. – 2020. i temeljem Javnog poziva za  korištenje sredstava za unaprjeđenje i razvoj lovstva u 2019. godini župan Darko Milinović potpisao je danas Ugovore s predstavnicima Lovačkih udruga s područja Ličko-senjske županije.


Tema ugovora je sufinanciranje unaprjeđenja i razvoja  lovstva na području Ličko-senjske županije za 2019. godinu za koje su svoje zahtjeve podnijele sve lovačke udruge.


Potpisivanje Ugovora o odobrenju potpora po mjerama Javnog poziva okupilo je predstavnike 15 lovačkih udruga sa ovih prostora. Uoči potopisivanja ugovora župan Milinović se zahvalio na angažmanu svih lovaca čija je osnovna zadaća promicanje lovstva, uz visoke standarde očuvanja flore i faune u ličkim lovištima.




– Lovstvo je vrlo bitan turistički brend naše županije. Lovci su prvi stali u obrani domovine pa sam na vas u cjelini izuzetno ponosan. Zahvalan sam i zato što vodite brigu o našim županijskim lovištima.


Ono što mnogi ne znaju jest činjenica da od sredstava koja uplaćujete za lovišta samo 20 posto ide Županiji, a čak 80 posto državi. Mi smo temeljem zakona raspisali natječaj na 292 tisuće kuna. Na to su pristigle vaše ponude u iznosu od 433 tisuće kuna.


Ono što je svakako važno jest činjenica da ćemo ipak usvojiti sve vaše prijedloge pa ćemo u našem proračunu pronaći tu razliku od 150 tisuća kuna za unaprijeđenje lovstva. Zbog financijske situacije prošlih godina nismo mogli udovoljiti sličnim zahtjevima, ali smo stabiliziranjem županijskog proračuna sada u mogućnosti odobriti sve vaše zahtjeve.


Smatram da vi lovci možete najbolje promovirati lovstvo kao turistički brend i s time i turističku ponudu Ličko-senjske županije, rekao je okupljenim lovcima župan Darko Milinović.


U ime nazočnih predstavnika lovačkih udruga na odličnoj suradnji Županije i lovaca koja traje već niz godina zahvalio se predsjednik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije Milan Svetić.