Posljedice nevremena

LED VELIČINE ORAHA U Gospiću velike štete uslijed tuče, nitko nije bio osiguran

Marin Smolčić

Prema današnjim informacijama oštećeno je 50-ak osobnih automobila koje je led doslovno „izrešetao“, načinivši na karoserijama brojna udubljenja. led je na nekoliko kuća polomio crijepove na krovištima



GOSPIĆ Tijekom dopodneva po Gospiću se svako malo otkrivaju štete što ih je tijekom polusatnog nevremena sinoć počinila tuča odnsono led veličine oraha. Već smo javljali o pojedinačnim incidentima, pri čemu su stradali vjetrobrani automobila i poneko prozorsko staklo.


Prema današnjim informacijama oštećeno je 50-ak osobnih automobila koje je led doslovno „izrešetao“, načinivši na karoserijama brojna udubljenja. Rupe su nastale i na desetak roletni na prozorima, a dogodilo se i ono što ne pamte niti najstariji Gospićani: led je na nekoliko kuća polomio crijepove na krovištima!


Glavni problem pri sumiranju i otklanjanju rezultata sinoćnjeg nevremena je u tome što niti jedan od oštećenih automobila niti  objekata nije bio osiguran u slučaja atmosferskih neprilika. Tako će nastalu štetu isključivo snositi sami vlasnici! Štete na automobilima uglavnom nisu velike, ali su lako uočljive pa je pitanje da li se njihovim vlasnicima uopće isplatili „peglanje lima“ i ponovno lakiranje?


Gospić, padale su ledene kugle


Gospić, padale su ledene kugle





 


Tuča, led, Gospić, velike štete,


Tuča, led, Gospić, velike štete,