Počelo je, počelo

Gospić dobio struju, mnoga mjesta u Lici još nisu

Hina

Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv Marije Magdalene, a na svim cestama u Lici obvezna je zimske oprema



Gospić je od 12,45 sati ponovno opskrbljen strujom, bez koje je ostao u nedjelju ujutro zbog kvarova na dalekovodima izazvanih snijegom, izvijestila je Elektrolika.


 Snijeg u Lici još pada i njegova visina je premašila 40 centimetara. Snježno nevrijeme uzrokovalo je velike kvarove na dalekovodima i distribucijskoj mreži na području Županije ličko-senjske, zbog čega je bez struje, kako je izvijestila Elektrolika, ostalo 16000 korisnika.


 Pod teretom snijega su porušena stabla oštetila etroenergetsku mrežu, pa je bez električne energije jutros ostalo cijelo područje grada Gospića i šire okolice, područje Donjeg Lapca, dio Sv. Jurja, veći dio općine Perušić i Vrhovine, Ličko Lešće, dio naselja općina Gračac i Rakovica. 




 Obilazak dalekovoda i otklanjanje kvarova otežava neporhodnost cesta. Svi radnici “Elektrolike” na terenu su i ulažu maksimalne napore kako bi se kvarovi što prije otklonili, navodi se u priopćenju.