Drugo izdanje

Festival hodanja kao definicija zdravog načina života u Lici

Marin Smolčić

Foto Iva Vidović

Foto Iva Vidović



GOSPIĆ/OTOČAC Više od tisuću ljudi uključilo se u drugu po redu manifestaciju Festival hodanja koji su na ovaj način poslali poruku o važnosti hodanja za ljudsko zdravlje.


U organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i nekoliko sportskih udruga hodalo se na više dionica u okolici Gospića i Otočca, od kojih je najzahtjevnija i najdulja bila „20+“.


Organizatori su hodačima pripremili okrjepu na nekoliko punktova, bili su spremni timovi hitne medicinske pomoći, ali je sve proteklo u najboljem redu.




Na središnjim gradskim trgovima bili su start i cilj Festivala gdje su ih čekali živa glazba, okrjepa i druženje do večernjih sati.


Zbog odličnih prošlogodišnjih rezultata 2. Festival hodanja dobio je i veću medijsku pozornost pa se ove godine ova manifestacija održala diljem Hrvatske, s višestruko većim brojem sudionika.


Hodače je poslužilo idealno vrijeme jer unatoč najavama nije bilo kiše, uz ugodnu promjenjivu naoblaku i temperature zraka od oko 20 stupnjeva C. J


edna od definicija zdravog načina života bila je i mini-tržnica zdrave hrane koju su obogatili proizvodi više OPG-a iz Gospića, Otočca i okolnih mjesta.


Među ličkim hodačima ovoga su se puta našli mnogi sudionici iz Zagreba, Rijeke i nekoliko istarskih gradova.