Lička metropola

Do Gospića samo preko raskopanih mostova i ulica

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Dok se na sva usta hvalimo kako je turizam nukleus našeg gospodarskog razvoja, Grad Gospić istovremeno čini sve kako bi se taj razvoj usporio. Kako inače tumačiti činjenicu da su u jeku turističke sezone uznapredovali radovi na mostovima preko triju rijeka koje teku gradom.


Još od proljeća traju radovi na Budačkom mostu preko rijeke Like, početak ljeta poklopio se s početkom radova na mostu preko rijeke Novčice u centru Gospića, da bi sredinom srpnja radovi počeli i na mostu preko rijeke Bogdanice.


Ove rekonstrukcije su svakako bile planirane, ali… Sve ovo uzrokovalo je duge kolone pred semaforima, usporen promet, prašinu i svakako nervozu vozača. Iz Gradske uprave se kunu kako se drukčije nije moglo, a i te informacije stižu „na kapaljku“.




Nevjerojatno je kako se radovi vrše u dijelu godine kada je frekventnost cestovnog prometa u zenitu. Ovome treba dodati i izgradnju kolektorskog sustava u Budačkoj ulici gdje su izvođači radova mjestimice sasvim zatvorili promet glavnim kolnikom pa vozači moraju obilaziti bandere javne rasvjete.


Vjerojatno će se sve ovo negativno odraziti i na ovogodišnje turističke rezultate na području Gospića. Tada će u traženju krivca „na tapeti“ opet biti turistički djelatnici i Turistička zajednica Grada Gospića jer nisu u dovoljnoj mjeri privukli veći broj turista. Koji ove godine do gospićkih destinacija stižu preko raskopanih mostova i najfrekventnije pristupne ceste. Zaobilazeći bandere.