Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Lička metropola

Do Gospića samo preko raskopanih mostova i ulica

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2019. u 14:35 2019-08-19T14:35:01+02:00

GOSPIĆ Dok se na sva usta hvalimo kako je turizam nukleus našeg gospodarskog razvoja, Grad Gospić istovremeno čini sve kako bi se taj razvoj usporio. Kako inače tumačiti činjenicu da su u jeku turističke sezone uznapredovali radovi na mostovima preko triju rijeka koje teku gradom.

Još od proljeća traju radovi na Budačkom mostu preko rijeke Like, početak ljeta poklopio se s početkom radova na mostu preko rijeke Novčice u centru Gospića, da bi sredinom srpnja radovi počeli i na mostu preko rijeke Bogdanice.

Ove rekonstrukcije su svakako bile planirane, ali... Sve ovo uzrokovalo je duge kolone pred semaforima, usporen promet, prašinu i svakako nervozu vozača. Iz Gradske uprave se kunu kako se drukčije nije moglo, a i te informacije stižu „na kapaljku“.

Nevjerojatno je kako se radovi vrše u dijelu godine kada je frekventnost cestovnog prometa u zenitu. Ovome treba dodati i izgradnju kolektorskog sustava u Budačkoj ulici gdje su izvođači radova mjestimice sasvim zatvorili promet glavnim kolnikom pa vozači moraju obilaziti bandere javne rasvjete.

Vjerojatno će se sve ovo negativno odraziti i na ovogodišnje turističke rezultate na području Gospića. Tada će u traženju krivca „na tapeti“ opet biti turistički djelatnici i Turistička zajednica Grada Gospića jer nisu u dovoljnoj mjeri privukli veći broj turista. Koji ove godine do gospićkih destinacija stižu preko raskopanih mostova i najfrekventnije pristupne ceste. Zaobilazeći bandere.

Promet, Gospić

promet kolaps (2)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.