Dado Milinović o tribini kojoj se smije Gospić: Neka Karlo Starčević prestane zapošljavati uhljebe

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Bučno najavljivana tribina koju je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević (HSP) sinoć održao u dvorani gospićkog Kulturno-informativnog centra Gospić danas je glavna tema razgovora i podsmjeha.


Tema koja je, po najavama, trebala biti glavna obrana brojnih neuspjeha i minimalnih pomaka u režiji sadašnje gradske elite okupila je sinoć skoro 15 ljudi, ako tu računamo i novinare.


Zanimljivo je da se nitko od nazočnih nije usudio pitati gradonačelnika Starčevića gdje su nestala mnoga lažna obećanja data prije dolaska na vlast. „Skakanje u vlastita usta“ bila su tema ove tribine jer je Starčević želio svima dokazati kako će ukidanje prireza od tri posto biti sudbonosno za Grad u 2020. godini, dok je on na vlast došao upravo s najavamo ukidanja istoga prireza. Budući je Starčević za mnoge vlastite neuspjehe okrivljivao druge, jedan od prozvanih, župan Darko Milinović, obratio se danas novinarima.




– Gradonačelnik je prije dvije godine tvrdio da će ukinuti prirez, smanjiti sve komunalne naknade, ukinuti naplatu parkinga. Ništa od toga nije učinio, osim što je povećao komunalne naknade. Sve to je vrlo neodgovorno jer sada plaši socijalno osjetljivu skupinu građana.


Ukidanjem gradskog prireza će 4200 ljudi u Gospiću dobiti veće plaće. To na godišnjoj razini iznosi od 700 do 3 000 kuna. Veće mirovine će dobiti 1058 umirovljenika. Ukidanje gradskog prireza ima izravan utjecaj na povećanje standarda naših sugrađana.


Plašiti socijalno ugrožene građane kao što je Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Pčelice“ da za njih neće biti novca ukine li se prirez je ispod svakog nivoa. Ukoliko ta udruga i neke druge budu financijski uskraćene, Županija će iz svog proračuna pronaći načina i pomoći će im.


Grad Gospić je novom poreznom reformom od države dobio oko 9 milijuna kuna više pa se ne može govoriti kako u gradskoj kasi nema novca. Budući da Starčević stalno zapošljava nove ljude, nove uhljebe, neka onda štedi na nečem drugom, a ne na potrebitima, rekao je župan Milinović na press konferenciji.