Samostalni koncert

Zvjezdica na Ljetnoj: Riječanka Mia Negovetić otvara opatijsku manifestaciju

Vinko Peršić

Gosti Mije Negovetić koja će nastupiti uz Olja&zz Orchestra biti će svojevrsna best of pop ekipa u sastavu Damir Kedžo, Nina Kraljić i Marko Tolja



OPATIJA Kako ekskluzivno saznajemo iz vrlo pouzdanih izvora, ovog ljeta već tradicionalno »Ljeto na Ljetnoj« koje sa svojim kvalitetnim glazbenim i inim programima uljepšava ljeto domicilnom pučanstvu ali i brojnim turistima, bit će otvoreno u subotu 4. lipnja u 21.30 sati. Otvorit će ga prvi veliki samostalni koncert Mije Negovetić, 13-godišnje djevojčice koja je svojim talentom strelovito brzo osvojila publiku ali i glazbene stručnjake i to ne samo u Hrvatskoj već i puno šire.


Uz svjetske face


Gosti Mije Negovetić koja će nastupiti uz Olja&zz Orchestra biti će svojevrsna best of kvarnerska pop ekipa u sastavu Damir Kedžo, Nina Kraljić i Marko Tolja. Priznanje njenom talentu vidi se i po tome što Mia nije gost nekom od njih koji su svi duže od nje na glazbenoj sceni, već oni njoj.


Koncert je prigodno nazvan »Dobar glas daleko se čuje«. Što bolje poželjeti za otvaranje ovogodišnje sezone na Ljetnoj pozornici u Opatiji, koja je uz pulsku Arenu jedan od najljepših open air pozornica u Hrvatskoj. Gostovali su na toj pozornici vrhunski mjuzikli, koncerti, predstave, opere i baleti, nastupale su ovdje i velike svjetske face, ali domaće je ipak domaće i to kvarnersko domaće, kvalitetno kvarnersko koje kvalitetu glazbenika riječkog područja potvrđuje svake godine na Porinima i Statusima. Za Miju Negovetić i njene goste može se slobodno reći da su to trenutno najpopularniji, najaktualniji i najljepši hrvatski glasovi. Na čelu ove best of pop ekipe nalazi se Mia Negovetić, nevjerojatno talentirana i skromna 13-godišnja djevojčica koja je već, ni ne hoteći, pokorila Hrvatsku i osvojila čak i izbirljive Amerikance.


Korak po korak




Nakon nastupa u natjecanju u školi Brajda gdje je osvojila prvo mjesto, njen video s tog nastupa je na Youtubeu u vrlo kratkom vremenskom periodu vidjelo preko pet milijuna ljudi, pa i ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš koja ju je pozvala da pjeva na otvaranju Festivala neovisnih kazališta u Opatiji. Tu ju je vidjela Petra Radin koja je trebala režirati zagrebački mimohod i odmah je pozvala da otpjeva hrvatsku himnu. Tako je Miju upoznala cijela hrvatska javnost koja je ostala zadivljena njenim predivnim glasom. Nakon toga Mia Negovetić sudjeluje u dječjem televizijskom glazbenom natjecanju »Zvjezdice« gdje osvaja naslov prve hrvatske »zvjezdice«.


Tad slijedi ni više ni manje nego poziv slavne američke televizijske voditeljice Ellen DeGeneres na čiji poziv Mia odlazi u popularni NBC tv show koji je Ellen osmislila, show u kojem se predstavljaju djeca, talenti iz cijelog svijeta. Svojim nastupom u showu »Little Big Shots« osvaja srca Amerike i cijelog svijeta. Pjevala je Beyoncein hit »Listen« i glasom osvojila brojne poznate face među kojima i slavnog repera Lil Waynea koji je za simpatičnu Miju uz video njenog nastupa koji je stavio na svoju Facebook stranicu ostavio samo zadivljen komentar »wow«.


Odlični gosti


Ove je godine Mia ponovo zablistala na 5. jubilarnom FEN-u gdje je svake večeri nakon završne predstave ispraćala publiku maestralnim interpretacijama. Nakon svega ovoga nekako je bio logičan odabir da upravo Mia Negovetić dobije priliku da svojim anđeoskim glasom otvori ovogodišnje »Ljeto na Ljetnoj«. O kvaliteti njenih gostiju suvišno je trošiti riječi. Damir Kedžo se dokazao u rasponu od MIK-a do mjuzikla, Nina Kraljić je pobjednica lanjskog The Voicea i hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, a o Marku Tolji znamo da mu glasovno ali i kao šarmeru teško ima ravna. Moglo bi se reći da je ovo mini pjevačka reprezentacija naše županije!