Liburnijski kolaž

Žmergo, Crveni križ i umirovljenici u akciji čišćenja Carmen Sylve

Hina

Ta motivirana skupina umirovljenika i volontera uspjela je sakupiti šest vreća otpada pronađenog na samom šetalištu te je na taj način uljepšala iskustvo šetnje mnogim domaćim i stranim zaljubljenicima u prirodu, istaknula je u priopćenju udruga Žmergo



ZAGREB Prekrasno opatijsko šetalište Carmen Sylva očistila je od odbačenog otpada skupina volontera iz udruge Žmergo, te umirovljenika i članova opatijskoga Crvenog križa.


Ta motivirana skupina umirovljenika i volontera uspjela je sakupiti šest vreća otpada pronađenog na samom šetalištu te je na taj način uljepšala iskustvo šetnje mnogim domaćim i stranim zaljubljenicima u prirodu, istaknula je u priopćenju udruga Žmergo. Čišćenje šetalište Carmen Sylva održano je u sklopu akcije Plava čistka 2017.


U akciji su sudjelovali Žmergovi EVS volonteri David, Paula i Yann, članovi te udruge te dvadesetak članova opatijskoga Crvenog križa i opatijskoga kluba 60+.




Ti predani ljubitelji okoliša koji su djelima pokazali ljubav prema prirodi i svome kraju, zaključili su kako na toj opatijskoj šetnici nedostaje kanti za otpad pa je razlog onečišćenja i činjenica da prolaznici nemaju gdje odložiti otpad.


Akcija čišćenja koja je okupila umirovljenike Liburnije i Žmergove volontere provela se u sklopu projekta »Liburnijski kolaž« opatijskoga Crvenog križa u partnerstvu s Udrugom Žmergo, a sam projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku radi unaprjeđenja kvalitete života starijih osoba putem organiziranih aktivnosti u lokalnoj zajednici.


Udruga Žmergo zahvaljuje svim umirovljenicima i volonterima na trudu i predanosti te sve građane poziva da im se sljedeće godine, 15. rujna 2018., pridruže u akciji »World Cleanup« koja predstavlja akciju s najvećom građanskom participacijom u povijesti i provodi se u više od 150 zemalja svijeta.