Cosmetic news i Sajam ezoterije u Opatiji

Žene pohrlile po blistav osmijeh i »trajne« nokte

Marina Kirigin

Pripadnice ljepšeg spola zadržavale su se u dvorani M. Cvetković i po nekoliko sati kako bi se kod 40-ak izlagača informirale o trendovima i eventualno priuštile pokoji tretman po povoljnjoj cijeni, a jednako je dobro bio posjećen i sajam u Admiralu, s 50 izlagača i brojnim radionicama za obnovu duha i tijela 



OPATIJA » Ostati mlad i lijep, ali i obnoviti duh i tijelo – jučerašnja je ponuda Opatije za koju su mnogi pokazali interes. To se može zaključiti po posjetu opatijskim sajmovima na kojima je već u jutarnjim satima uočena prava mala invazija žena. U sklopu Ožujka – mjeseca otvorenih wellness vrata, manifestacije koja traje u opatijskim hotelima, posjetitelji Opatije jučer su pohrlili na dva sajma – jedan posvećen ljepoti, mladosti, kozmetici, i drugi, posvećen obnovi duha i tijela, zdravom načinu života. Cosmetic news 2014-21., međunarodni sajam kozmetike, već je u jutarnjim satima u dvoranu »Marino Cvetković« privukao velik broj posjetitelja. Četrdesetak izlagača iz Slovenije i Hrvatske nudilo je različite kozmetičke tretmane, depilaciju, šminkanje, izbjeljivanje zubi, uređivanje noktiju… Pripadnice ljepšeg spola zadržavale su se u dvorani i po nekoliko sati, a sve kako bi se upoznale s trendovima i eventualno priuštile pokoji tretman po nešto povoljnjoj cijeni od uobičajene. 


  Kad su nokti u pitanju, umjetno je »in«, kaže Ivana Kardum iz zagrebačke tvrtke Elit-stil koja zastupa američki brand Crystal nails. 


 Tretman u jajetu


– Žene danas pokušavaju ojačati prirodne nokte kako bi što manje vremena gubile na tretmane koje si rade same kod kuće. U obzir dolazi i produživanje noktiju umjetnim materijalima kao što su gel i akril, a tko ne želi tako nešto ekstremno, odluka je trajni lak čija je uloga isključivo boja. Trajni lakovi otporni su na kućanske poslove, a u većini slučajeva se ne radi o pretjeranoj dužini nokta. Trenutno aktualne boje su sve puderaste, nježne i pastelne i, s druge strane, fluorescentne i upadljive, a koje ovise o stilu odijevanja i načinu života – ističe Kardum. Na obližnjem štandu saznajemo kako je muška depilacija postala uobičajena, a može se napraviti i novom linijom za depilaciju, voskom treće generacije 




  Zasigurno jedna od najvećih atrakcija Cosmetic Newsa bilo je prirodno izbjeljivanje zubi. Fotelje u obliku jajeta u kojima, dok slušate muziku, izbjeljujete zube, privukle su mnogobrojne posjetitelje. Riječ je o proizvodu za prirodno izbjeljivanje zubi, koji ne šteti zubnoj caklini, a sastojci su sto posto prirodni. Tretman traje svega 21 minutu, a učinak bijelih zuba traje tri do šest mjeseci. Za jednog tretmana zube je moguće izbjeliti tri do deset nijansi, a jedna od posjetiteljica opatijskog sajma bila je oduševljena učinkom. – Zubi su mi izbijeljeni za osam nijansi. Oduševljena sam, ne mogu vjerovati da je potrebno toliko malo vremena. Mislim da je ovo nešto najbolje što sam nakon dugo vremena napravila za sebe – rekla je oduševljena Riječanka. Tretman izbjeljivanja može se u Opatiji isprobati još i danas po promotivnoj cijeni od 250 kuna, dok se inače tretman naplaćuje od 300 do 500 kuna. 


 Joga za organe


I dok se u dvorani uglavnom govorilo o ljepoti, u hotelu »Admiral« na 11. Sajmu ezoterije tema je bila obnova duha i tijela. Besplatan ulaz u prvih sat vremena sajma privukao je velik broj posjetitelja, pa ih je tako na samom početku dvodnevne manifestacije u svega pola sata u prostore hotela Admiral ušlo dvjestotinjak. 


  – Ponuda sajma je velika. Stiglo je 50 izlagača iz Slovenije i Hrvatske i u dva dana održavanja manifestacije imat ćemo 30 predavanja s jako puno besplatnih radionica. Davat će se upute za upotrebu života na prezentaciji jedne knjige, a puno sadržaja vezano je uz zdrav način života. Znači zastupljena je ekohrana, biljna, prirodna kozmetika, ponuđeno je puno različitih tehnika iscjeljivanja. Prezentirat ćemo i novo učenje – tehnologiju razvoja svijesti. Novost je himalajska joga koja podučava kako tretirati organe da se osjećamo i izgledamo mlađe. Prisutne su, naravno, i razne druge tehnike, kao i astrolozi, vidovnjaci – rekla je Branka Belašić, organizatorica Sajma ezoterije koji se u Opatiji održava dva puta godišnje.