Đir uz more

Zaštitar udaljio šetače sa Slatine: Nadležni u ”Rivijeri” poriču, ali naša kamera pokazuje da je kupalište noću postalo zabranjena zona

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Nadležni u »Rivijeri« tvrde da njihova zaštitarska služba reagira samo u određenim slučajevima, zbog zaštite imovine, no Opatijac koji je doživio neugodnost i naša kamera govore drugačije...



OPATIJA Opatijsko kupalište Slatina oduvijek je u večernjim satima bilo i šetalište, no izgleda da to više nije tako. Neki dan šetao sam kupalištem sa suprugom u večernjim satima, oko 23 sata i rekli su mi da napustim kupalište jer da njime nije dozvoljena šetnja, rekao je Opatijac Bernard Dadić koji je te večeri šetao kupalištem Slatina sa suprugom Anom.


Tragom njegove priče, fotoreporter našeg lista je u noćnim satima, u 23.30 sati u noći s četvrtka na petak zabilježio i nekoliko susreta posjetitelja kupališta i zaštitara koji usmjerava ljude s kupališta prema ulici.Međutim, u ičićanskoj tvrtki »Rivijera« koja gospodari kupalištem Slatina, odnosno ima koncesijsko odobrenje za najam ležaljki i suncobrana te vodi ugostiteljske objekte na navedenom kupališnom kompleksu tvrde kako to nije istina.

Predstavnik »Rivijere« Zvonimir Maslač istaknuo je kako je s njihove strane zaposlen jedan zaštitar ponajprije zbog zaštite plažnog inventara na kupalištu.


– Postoje tri stvari koje ne dozvoljavamo na kupalištu. Zabranjujemo ulaz na kupalište s psima, zabranjujemo ispijanje alkohola na plaži – što je i zakonom zabranjeno činiti na javnim mjestima i zabranjujemo da se u večernjim satima koriste naše ležaljke zbog zaštite imovine. Kada su takve situacije u pitanju, onda udaljimo posjetitelje.




Nikako ih ne tjeramo s plaže zato što šeću. Osim toga, za nas bi to bilo kontraproduktivno. Naši ugostiteljski objekti rade do jedan sat iza ponoći, a takvim bi se postupcima doveli u situaciju da tjeramo vlastite goste, rekao je Maslač.


Udaljavanje posjetitelja s kupališta Slatina odmah je poteglo »šuškanja« u opatijskoj javnosti o mogućem zatvaranju kupališnog prostora u večernjim satima.


To se međutim neće dogoditi, jer je tvrtka »Rivijera« svjesna da bi time naštetila vlastitom poslovanju, a i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić objašnjava kako se to ne može dogoditi jer to kupalište nije pod koncesijom, već tvrtka ima samo koncesijsko odobrenje za najam plažnog inventara.