Incident na željezničkom prijelazu

Za dlaku izbjegnuta tragedija u Matuljima: Vlak protutnjio, rampa ostala podignuta

Marina Kirigin

Sa ženom i dvoje djece došao sam do željezničkog prijelaza kojim prolazim više puta svaki dan. Naišao je vlak velikom brzinom, a rampa je bila podignuta. Da se panično nije zaustavio auto ispred nas, sad bi netko izvještavao o nezgodi sa smrtnim posljedicama, kaže svjedok događaja u Matuljima Kristijan Kantarević



MATULJI  Situacija na matuljskom željezničkom prijelazu jučer je umalo bila kobna za četveročlanu obitelj koja tim putem više puta dnevno prolazi, kako bi stigla do svoje kuće u Šmogorima.


Naime, točno u 12.49 sati na navedenom željezničkom prijelazu vlak je protutnjio prugom, a rampa se nije spustila pa su dva auta iz oba pravca u posljednji trenutak stala. Inače na tom željezničkom prijelazu postoje i svjetlosni znakovi i, naravno, redovito se rampa spušta kada nailazi vlak, no to nije bio slučaj i jučer.


– Imali smo sreće. Sa ženom i dvoje djece došao sam do željezničkog prijelaza kojim prolazim više puta svakog dana. Naišao je vlak koji je prošao velikom brzinom, a rampa je bila podignuta.




Da se panično nije zaustavio auto ispred nas, sada bi o nezgodi sa smrtnim posljedicama sigurno netko izvještavao i zato sam imao potrebu odmah ukazati na ovaj slučaj. Stotine automobila prolazi dnevno ovim putem, pa si postavljam pitanje moramo li se svaki put zaustaviti jer nemamo povjerenja u Hrvatske željeznice, govori svjedok događaja u Matuljima Kristijan Kantarević,.


Cijeli tekst u tiskanom izdanju Novog lista…