Diljem Liburnije završavaju se poslovi

Za blagdane prekid komunalnih radova

Aleksandra Kućel Ilić

Od 22. prosinca do 8. siječnja neće se izvoditi nikakvi radovi, plan je da sve ceste budu zatrpane, a neke i asfaltirane ako vrijeme dopusti



Do početka predstojećih blagdana, sve komunalne investicije diljem Liburnije privremeno će se obustaviti, raskopani kanali zatrpati ili u slučajevima kada su radovi gotovi asfaltirati, a radovi će se nastaviti tek poslije 8. siječnja 2015. Tako najavljuju nadležni iz tvrtke Komunalac pod čijom se organizacijskom palicom i dalje na mnogim punktovima radi »punom parom«.


   Primjerice, preko puta sjedišta Grada Opatije, ispred zgrade Općinskog suda i u okućnici sjedišta Uprave prihoda, ovih se dana kopa na sve strane, a razlog zbog kojega operira teška mehanizacija jest spajanje ovih objekata i još nekoliko okolnih kuća na kanalizacijski sustav.


   – U sklopu proširenja kolektora sanitarne kanalizacije na području Grada Opatije se izvodi priključni kolektor za zgradu Uprave prihoda i za zgradu Suda, te za nekoliko okolnih objekata. Radovi će u cijelosti biti gotovi do kraja kalendarske godine – najavio je Miodrag Šarac iz liburnijske komunalne tvrtke »Komunalac«.




   Što će biti s ostalim započetim investicijama i kakva je dinamika po kojoj će se dovršiti, te omogućiti mještanima povratak u normalnije uvjete života, pitali smo našeg sugovornika, inače odgovornog za razvoj i investicije.


   Prema njegovim riječima, dovršetak mnogih »komunalnih priča« koje su u tijeku ovisit će o vremenskim prilikama, pogotovo kada je asfaltiranje u pitanju. Primjerice, na području Rukavca gdje se već neko vrijeme kopa i ulaže u vodovodno-kanalizacijski sustav, sve bi se moglo dovršiti već u 2014. godini ili najkasnije u siječnju 2015., dok će se opsežna investicija u Pobrima vrlo vjerojatno zaokružiti do kraja siječnja.


   Trenutačno je među zahtjevnijim investicijama ona na području visoke zone Lovrana gdje će radova biti i tijekom proljeća 2015. godine, a tek do ljeta iduće godine će se »zaokružiti« izgradnja sekundarne kanalizacije na području Školarova, Opriča i Konjskog.


   – Uz Rukavac i Pobri, izgradnja sekundarne kanalizacije na području Školarova, Opriča i Konjskog se ubraja među najopsežnije radove na Liburniji. Treba reći i da će dionice koje se sada rade do Božića biti gotove a za blagdane, od 22. prosinca do 8. siječnja se neće izvoditi nikakvi radovi i u planu je da sve dionice budu zatrpane, a neke od njih i asfaltirane ako vrijeme dozvoli.