TZ objedinio program

Vruće ljeto u Opatiji bez »sudara« termina

Marina Kirigin

Manifestacije u tri ljetna mjeseca dobra su pozivnica za turističke dolaske – proljetna Opatija / Foto: M. GRACIN

Manifestacije u tri ljetna mjeseca dobra su pozivnica za turističke dolaske – proljetna Opatija / Foto: M. GRACIN

Manifestacije su često i važan faktor u odabiru destinacije i suradnja je nužna kako bismo se čim bolje predstavili – navodi Suzi Petričić

OPATIJA » Sva ljetna zbivanja na području Opatije, ove su godine objedinjena u zajednički program pod koordinacijom Turističke zajednice, zahvaljujući čemu je izbjegnuto »preklapanje« termina. Kako je naglašeno u priopćenju za medije iz opatijske TZ, ljetni opatijski dani će biti puni sunca, a ljetne večeri ispunjene – zvijezdama…  

  – Ponuda događanja ovog ljeta doista je bogata i raznovrsna, i mnogi su se organizatori raznih događanja doista potrudili kako bi osmislili zanimljive programe za posjetitelje. Budući da su manifestacije često i važan faktor u odabiru destinacije, suradnja je nužna kako bismo se čim bolje predstavili, kako organizatori međusobno ne bi stvarali konkurenciju nego zajedničkim angažmanom i koordinacijom ispunili sve dane atraktivnim zbivanjima – kazala je direktorica TZ-a Suzi Petričić. 


  Colosseum nudi noćni provod


Glazbeno ljeto na Ljetnoj pozornici počinje uskoro, već 6. lipnja, a detaljan program pod organizacijskom palicom Festivala Opatija i ostalih organizatora programa je već objavljen. 


   Posjetitelje željne noćnog provoda u Opatiji, najava ljetnih zbivanja također ne bi smjela razočarati. Među aktivnije čimbenike opatijskog noćnog i dnevnog života ubraja se Beach & Disco Bar Colosseum koji će večernje izlaske obogatiti elektronskim zvukom uz seriju događanja koja će se u atraktivnom prostoru uz samo more održavati tijekom ljetnih mjeseci. Ponudu house glazbe upotpunit će i Port Festival koji se na opatijskom mulu održava 13. lipnja. 




   – Sigurno će i naša događanja pridonijeti većoj posjećenosti Opatije, što se posebno odnosi na mlađu populaciju kojoj je program primarno namijenjen. Beach bar Colosseum radit će svaki dan, a posebni tematski programi održavat će se vikendima, uz slobodan ulaz. Veseli nas da se konačno objedinjuju sva događanja u Opatiji kako bismo mi hotelijeri mogli našim gostima ponuditi sve ono što se u Opatiji događa – rekao je voditelj programa Colosseuma Kristijan Brko. 


   I hotelijeri su, poručuju iz TZ-a, najpoznatije opatijske terase pripremili za izvrsna događanja. U sklopu programa Deset veličanstvenih, tako će na terasi hotela Kvarner gostovati The Frajle 21. lipnja, Robert Mareković & Swingers 10. srpnja, Raphael Wressing & Soul Gift Band 17. srpnja, Los Caballeros 24. srpnja, Tedi Spalato 31. srpnja, Damir Kedžo 8. kolovoza, Zorica Kondža 14. kolovoza i Tamara Obrovac 21. kolovoza. 


   – Drugu godinu zaredom Liburnia Riviera Hoteli predstavljaju koncertni i scenski spektakl Deset veličanstvenih. Od lipnja do kolovoza na ljetnoj terasi Remisens Premium hotela Kvarner bit će održano ukupno deset koncerata na koje je ulaz slobodan – poručili su iz LRH-a. 


   Na terasi hotela Milenij tijekom čitavog ljeta nastupat će Jaques Houdek koji će ugostiti brojne kolege. Pridružit će mu se Tereza Kesovija 2. srpnja, Nina Kraljić, Ema Gagro, Dino Petrić i Mateo Pilat 9. srpnja, Vanda Winter 16. srpnja, Marko Tolja 23. srpnja, Ivana Kindl, Davor Pekota i Live Jazz Band 30. srpnja, Renata Sabljak 6. kolovoza i Antun Stašić 13. kolovoza.   

Festival vatrometa 27. lipnja


– Ovo nije samo jedan u nizu koncerata u ljetnoj ponudi, ovo je naša vizija glazbene ponude gostima, ideja da osmišljena glazbena priča obogati boravak gosta u našem hotelu, da sa sobom ponese najljepšu uspomenu na trenutke koje je proživio uz glazbu vrhunskog umjetnika i njegovih gostiju na našoj terasi – naglasila je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima. 


   Program ljetnih događanja upotpunit će i manifestacije na otvorenom u organizaciji TZ-a, kao što je Festival vatrometa 27. lipnja, RetrOpatija 11. srpnja te Opatija – Carski grad 18. srpnja. 


   – Radi se o već tradicionalnim manifestacijama koje su osmišljene na način da u njima sudjeluje cijela destinacija, da bude uključen čitav grad, a ne samo pojedinačna lokacija te da se svi hotelijeri, ugostitelji, restorateri i ostali turistički djelatnici svojim programima tematski nadovežu na naša događanja – zaključila je Petričić.