Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Novi projekt

Voloskana spaja glazbu, umjetnost i gastronomiju

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2019. u 10:26 2019-06-14T10:26:41+02:00

Program u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere počinje u subotu u 18 sati na više lokacija u Voloskom, čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu

VOLOSKO - Novi projekt pod nazivom Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival održat će se u Voloskom ove subote u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere, uz potporu Turističke zajednice grada Opatije te će okupiti velik broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije. Program počinje u 18 sati na više lokacija u Voloskom, čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu.

– Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija pa je s ciljem da se uskladi kulturno-umjetnički i gastronomski sadržaj, osmišljen festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju – istaknuo je Marcel de Privitellio, jedan od organizatora festivala.

Na području Voloskog žive i stvaraju mnogi umjetnici i djeluju restorani s ponajboljom gastronomskom ponudom, a pitoreskna lučica i stara gradska jezgra poslužit će kao savršena lokacija različitim izvedbama i gastronomskoj ponudi. Čak tri glazbene pozornice omogućit će posjetiteljima da uživaju u izvedbama nekolicine izvođača različitih vrsta glazbe: popa, rocka, jazza i elektroničke glazbe. Lokalni će ugostitelji biti pozvani da predstave svoju kuhinju na štandovima postavljenim u gastro kutku.

Svoje sudjelovanje najavili su brojni umjetnici: Claudio Frank, Žana Boyd, Marijana Varašanec, Loredana Bradaschia, Željko Čurčić i drugi. Mnogi posjetitelji moći će uživati u delicijama koje će im između ostalih predstaviti majstori kulinarstva iz kultnog Plavog podruma, novootvorenog Boema te slastičarnice KaoKakao, a goste će zabavljati glazbenici predvođeni Vedranom Ružićem – stoji u najavi programa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.