Nediljko Brko

Vlasnik garaže Slatina: Razočaran sam, smatram se prevarenim

Aleksandra Kućel Ilić

Nakon što smo preuzeli prvu javnu garažu na Slatini, odjednom se otvaraju  parkirališta na svakome koraku – hotel Zagreb se poruši i pretvori u parkiralište, balon na Gorovu se sruši i pretvori u parkiralište... 

OPATIJA Uz niz manjih trgovina i butika, Opatija ima i sve popularniji Trgovački centar Slatina u kojemu se nalazi i velika autogaraža, te na samome vrhu – na vrlo neobičnoj poziciji koja pruža pogled na cijeli grad i Kvarnerski zaljev – ugostiteljski objekt s velikom terasom u kojemu se u miru može popiti osvježavajuće piće, ali i doručkovati, ručati ili večerati u restoranu. No, s obzirom da je objekt jako velik, a Nediljko Brko i njegova obitelj su ga preuzeli u vrijeme kada je mnoge stvari trebalo dovršiti, a među ostalim i riješiti problem vrlo zahtjevnih vodenih tokova koji su onemogućavali dovršetak investicije, svi poslovni prostori u ovome trenutku još ne rade.O novitetima za sezonu 2015. i budućim planovima, ali i nekim problemima koji ga muče, »glavni i odgovorni« za sve investicije u Opatiji u kojima se nalazi uz podršku sinova i supruge, Nediljko Brko nam je kazao: – Trgovački centar uz više sadržaja dobiva i sve bolju posjećenost, a najnovija trgovina je nedavno otvoreni Benetton gdje se nudi dječja odjeća i ženska roba. Ponuda je jako dobra, ugovor s Talijanima smo sklopili na deset godina i mogu reći da su reakcije kupaca vrlo pozitivne. Također u suradnji s talijanskim partnerima ovih dana se otvara i frizerski salon, a iza sezone ćemo u Trgovačkom centru Slatina smjestiti i trgovinu s muškim odjevnim predmetima i kvalitetnom obućom. Naime, naša je želja da turist koji dođe kod nas, na jednome mjestu, na miru i u klimatiziranom prostoru može pronaći sve – odjenuti se, popiti piće ili nešto pojesti u restoranu, kupiti što mu treba u marketu, ali i dobiti kozmetičke i frizerske usluge. Također, ukoliko se radi o obiteljima s djecom, kod nas postoji i igraonica, pa je moguće i organizirano čuvanje djece, kao i organizacija dječjih rođendana. Dakle – idemo u određenom smjeru, ali priznajem da je za sve to potrebno imati jako puno energije.

Kako je naveo, u ovome trenutku centar raspolaže s još ukupno četiri slobodna poslovna prostora, no već se vode razgovori i oko njihovog iznajmljivanja jer – svaka nova otvorena vrata dovode i nova lica u Trgovački centar Slatina. A treba dodati i da je za klijente koji dođu potrošiti, ujedno i osiguran besplatan parking u garaži sa čak 365 parkirnih mjesta.


– Došao sam 1993. godine u Opatiju i kupio hotel Galeb »kešom«. Kako je bilo onda, tako je i danas – iza mene i moje obitelji ne stoji apsolutno nitko, već sve što postižemo radimo sami – supruga, ja i naši sinovi. Dakle, obitelj Brko i sinovi. Zato već polako i gubim živce kada vidim što se u Opatiji događa, nema adekvatnog planiranja, pa se nakon što smo preuzeli prvu javnu autogaražu na Slatini, odjednom otvaraju nova parkirališta na svakome koraku – hotel Zagreb se poruši i pretvori u parkiralište, balon na Gorovu se sruši i pretvori u parkiralište i tako redom. Razočaran sam zbog svega toga i smatram se oštećenim i na neki način prevarenim – otkrio je i »drugu stranu medalje« Nediljko Brko koji čak i sudskim putem traži da se utvrdi je li u ovoj opatijskoj »parkirno-poduzetničkoj priči« njegova obitelj oštećena… 


– Nisam protiv ulaganja i želim da Opatija ide naprijed i da se vrlo lijepo uredi i kupalište Slatina i Pančera, bez toga nema turizma, no s druge strane, kada bi se u Opatiji sve bolje isplaniralo i izorganiziralo, smatram da bi bilo mjesta za sve i ne bi trebalo uništavati jedne, da bi napredovali drugi – navodi Nediljko Brko kojemu je u budućnosti želja i proširenje, odnosno preuređenje plaže ispod hotela Savoy.