Josipa Lisac stiže u Opatiju

Veliko finale ljetne turneje

Davor Žic

Zdravstvene tegobe sada su daleko iza mene. Radujem se ponovnom susretu s publikom i prijateljima u Opatiji, kazala je Lisac



OPATIJA Josipa Lisac dobro se oporavila nakon nedavne bolesti zbog koje je odgođen njen veliki koncert »Ima negdje jedan grad… Opatija« koji se trebao održati sredinom srpnja na Ljetnoj pozornici, te je najavila kako će svim svojim fanovima pružiti nezaboravan doživljaj na nastupu iduće subote, 23. kolovoza.


– Zdravstvene tegobe sada su daleko iza mene, a izvrstan osjećaj s ljetne turneje imat će svoju kulminaciju u Opatiji. Radujem se ponovnom susretu s publikom i prijateljima u Opatiji, posebno me veseli da smo uspjeli pronaći novi termin za koncert – kazala nam je Josipa Lisac.


Iako je opatijski koncert bio najavljen kao prva postaja na ruti ljetnih nastupa, zbog respiratorne infekcije i upale dišnog sustava koji je uvjetovao njegovo prebacivanje na novi datum, sada će nastup na Ljetnoj pozornici pred nekoliko tisuća gledatelja biti veliko finale ljetne turneje karizmatične pjevačice.




Sam koncert ime nosi prema stihu iz pjesme »Što me čini sretnom« s Opatijskog festivala 1968. godine, a uz taj nastup koji je Josipu vinuo prema vrhuncu domaće glazbene scene, u sjećanju opatijske publike ostala je i »Oluja« s Opatijskog festivala 1970. godine, suradnja s Elvisom Stanićem na Liburnia Jazz Festivalu te posljednji nastup na maloj sceni Ljetne pozornice prije više od deset godina.


Na subotnjem koncertu koji će započeti točno u 21 sat, gostovat će i riječka grupa Quasarr koja je s Josipom Lisac ostvarila iznimnu glazbenu suradnju u pjesmi »Ljubav«, nedavno ovjenčanoj i glazbenom nagradom Porin za najbolju vokalnu suradnju, a koju će sada zajedno izvesti i pred opatijskom publikom.


Ulaznice za koncert, po cijeni od 160 i 130 kuna (isključivo mjesta za sjedenje), mogu se kupiti preko internetskog sustava eventim.hr, te u uredima Festivala Opatija i Dallas music shopa.