Početna cijena 7 milijuna eura

VILA CASTELLO Za Todorićevu vilu u Medveji stiglo šest ponuda, niti jedna nije iz Hrvatske

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Obvezujuću ponudu moguće je predati najkasnije do 16. listopada 2017. godine službenom agentu za posredovanje u prodaji ove nekretnine, agenciji Croatia Sotheby's International Realty«, navode iz Agrokora



Po isteku roka za pregled nekretnine Vila Castello, u vlasništvu koncerna Agrokor, stiglo je šest ponuda potencijalnih kupaca, od kojih niti jedan nije iz Hrvatske, odgovorili su iz Agrokora na upit Hine.


»S jučerašnjim danom istekao je rok za pregled nekretnine Vila Castello. Imamo šest ponuda potencijalnih kupaca od kojih niti jedan nije iz Hrvatske«, kazali su iz Agrokora.


Kako se dalje navodi u odgovoru, s današnjim danom započeo je rok za predaju obvezujućih ponuda, a svaka od njih mora biti praćena garancijom za ozbiljnost prodaje.




»Obvezujuću ponudu moguće je predati najkasnije do 16. listopada 2017. godine službenom agentu za posredovanje u prodaji ove nekretnine, agenciji Croatia Sotheby’s International Realty«, navode iz Agrokora.


Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna.


Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.


Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušione i praone rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom katu su četiri spavaće soba s pripadajućim kupaonicama dok je na drugom katu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Najviši kat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.


Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata je sagrađeno pristanište za plovila s betoniranom plažom do kojih se stiže stepeništem. Sav okoliš je pomno hortikulturno uređen, s popločanim stazama preko travnjaka te pošljunčanom šetnicom iznad stijena na obali. Na livadi iznad objekata je bio improvizirani helidrom. Villa Castello se prodaje kao cjelina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.


Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. godine je odlukom Poglavarstva Primorsko-goranske županije dodijeljeno u koncesiju Agrokoru kao vlasniku kompleksa za godišnji iznos od 560.000 kuna te je ulaz bio onemogućen zidovima i metalnim šiljcima na granici kompleksa.


Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo da ne sklopi kupoprodajni ugovor nakon završetak prikupljanja i analize ponuda.