Gužva na gradilištu Ville Zora koju grade strani investitori

Uzbuna u opatijskom naselju Zora: Susjedi ne žele da im kran dizalice prolaze iznad kuće

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Premda investitor, tvrtka Villa Zora d.o.o. ima građevinsku dozvolu, te kažu da su im svi papiri uredni i da je sve u skladu sa zakonom, prvi susjedi sumnjaju u zakonitost postupanja na gradilištu i žele spriječiti nastavak izgradnje ovog objekta koji bi trebao imati četiri nadzemne i dvije podzemne etaže



OPATIJA Postavljanje krana na gradilištu u opatijskom naselju Zora protekle subote izazvalo je svađu predstavnika investitora i prvog susjeda gradilišta,  zbog čega je bila pozvana policija.


Riječ je o gradilištu koje je otvoreno početkom ove godine, na kojem je predviđena izgradnja stambene zgrade Villa Zora, objekta sa četiri nadzemne i dvije podzemne etaže, u kojem će se naći dvadesetak novih stanova, a ispred će biti izgrađen bazen.


Investitor je istoimena tvrtka Villa Zora d.o.o, a prema tabeli na gradilištu, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša – ispostava Opatija građevinsku dozvolu izdao je 18. prosinca 2014. godine.




Međutim, prvi susjed posumnjao je u zakonitost postupanja na gradilištu, kao i proceduru izdavanja građevinske dozvole, i zbog toga odlučio pokrenuti čitav niz sudskih postupaka kako bi, kako kaže, spriječio pod ovakvim uvjetima nastavak izgradnje ovog objekta.


Iz policijske uprave saznajemo kako su snage reda na teren u Opatiji u naselju Zora izašle zbog prijave da žitelj naselja ne može izaći van automobilom iz svog dvorišta jer mu je put zapriječio radni stroj, a po dolasku na teren, policija je naložila da se stroj pomakne.


Zastupnik investitora Milan Švalm i  susjed gradilišta koji živi na adresi Šetalište Carmen Sylva 26, Željko Ratković, tom su prilikom, kako od njih saznajemo, ušli u verbalni sukob.


Švalm je tada, predočenjem dokumentacije policiji, tvrdio kako ima sve dozvole za postavljanje krana, a Ratković je tražio da mu se oslobodi izlaz automobilom iz dvorišta i u načelu želio zaustaviti postavljanje krana pred kućom zbog čega je, kako kaže, obavijestio i građevinsku inspekciju petnaestak dana ranije, koja međutim nije izašla na teren.


Opširnije u tiskanom izdanju